STRADAO BRANEĆI OCA: Tata, nemoj da ideš, ubiće te

Podijelite vijest

Zelenaški dug najvjerovatniji je motiv tuče u kojoj je stradao Kristijan Jovanović (20) iz Ćuprije.

„Ćale, nemoj da ideš, ubiće te!“, nagovarao je oca Sašu Kristijan Jovanović. Otac je bio neumoljiv. Htio je za sva vremena razračuna sa zelenašima. Ali je u tuči u subotu oko 22:00 sata na benzinskoj stanici na trgu Slavija u Ćupriji, izgubio sina koga nije poslušao. Kristijan je stao u odbranu oca i dobio je hitac u glavu.

Prebačen je u ćuprijsku bolnicu gdje je poslije nekoliko sati preminuo. Policija traga za muškarcem za kog se sumnja da ispalio hitac u Kristijana. U skromnoj kući sedmočlane porodice Jovanović-Kadrić okupili su se rodbina i prijatelji pokušavajući da ih uteše.

Tabadžija

Napadač je i prije nekoliko dana došao u kuću Jovanovića i tukao Sašu i Kristijanovog brata Srđana.

„Jedan muškarac je pozvao telefonom Sašu Kadrića, Kristijanovog oca, da se vide na Slaviji i razgovaraju o dugu. On je otišao, ali nije bilo razgovora, već ga je zelenaš tukao pesnicama sve dok ovaj nije pao na zemlju. Zelenaš je izvadio pištolj i pucao u glavu Kristijanu. Kada je vidio šta je uradio, napadač je bacio pištolj i pobjegao“, kažu rođaci i dodaju da je napadač sa prijateljima nedavno tukao i Kristijanovog oca i brata Srđana.

„Posle toga su sve morali da prodaju da vrate dugove s kamatom“, napominju rođaci.

Prijatelji Kristijana kažu da je bio dobar mladić, nije se svađao niti se zamjerio drugima, pohađao je školu, bio je miran i sa svima je bio dobar. Volio je sport i igrao je fudbal. Stalo mu je bilo da završi saobraćajnu školu i dobije saobraćajnu dozvolu, za 20 dana trebalo je da maturira.