STRAVA KOD DOBOJA: Brat me je silovao kad sam imala 13 godina i prijetio mi ubistvom ako ga prijavim

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

silovanje

Nakon ćutanja koje je trajalo čitavu deceniju, djevojka (23) iz Karanovca, kod Petrova, prijavila je policiji šest godina starijeg brata M.M. zbog polnog nasilja koje se dogodilo 2004. godine!

U prijavi, koja je šokirala policiju, navedeno je da je spolno nasilje izvršeno u vrijeme kada je oštećena imala tek 13 godina i da o tome i danas postoje brojni materijalni dokazi.

Da su dokazi o brutalnom zločinu uvjerljivi govori i podatak da je odmah nakon hapšenja i saslušanja osumnjičenog M.M. nadležni tužilac zatražio određivanje jednomjesečnog pritvora. Pritvor je zatražen zbog bojazni da će puštanje na slobodu osumnjičenog uznemiriti javnost te što je za spolno nasilje nad djetetom zaprijećena zatvorska kazna od 10 i više godina robije!

Zahtjev tužilaštva je prihvaćen od strane sudije za prethodni postupak Okružnog suda u Doboju, a M.M. je sproveden u pritvorsku jedinicu KPZ u Doboju. Kako bi bio zaštićen identitet žrtve, nećemo objaviti puni identitet osumnjičenog.

Odmah nakon prijave koju je zaprimio Centar javne bezbjednosti (CJB) Doboj, policija je pokrenula istragu koja je potvrdila osnove sumnje da je M.M. prije deset godina izvršio teško krivično djelo koje će ostati “zarobljeno” u porodičnim zidovima narednu deceniju.

Izvor Nezavisnih blizak istrazi otkriva da su brojne prijetnje, među kojima i ona da će biti ubijena, natjerale oštećenu da čitav slučaj konačno prijavi policiji.

Nezavisnim je jučer u dobojskoj policiji kratko potvrđeno da je slučaj prijavljen 14. februara. Nakon prijave inspektori za krvne i seksualne delikte CJB Doboj pokrenuli su istragu. Potvrđeno je i da su tokom pretresa porodične kuće osumnjičenog pronađeni predmeti koji će u budućem krivičnom postupku predstavljati materijalne dokaze protiv osumnjičenog.

“Ne samo da je morala čuvati tajnu nego je bila suočena sa ozbiljnim prijetnjama da o tome stalno šuti, a koje su joj stizale, između ostalog, i SMS porukama”, naveo je izvor blizak istrazi.

U daljoj istrazi policija će, kako saznaju Nezavisne, između ostalog, provjeriti i da li je neko namjerno prikrivao ovo krivično djelo.

Nezavisne.com