Portal 072info

Stravična saobraćajna nesreća: Autobus usmrtio kamiondžiju iz Žepča

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer dogodila na autoputu kod Jagodine u Srbiji poginuo je kamiondžija iz BiH, radnik firme ”GS transport” iz Brčkog, dok je njegov kolega teško povrijeđen.

Prema nepotvrđenim informacijama, život je izgubio Senad Halilović zvani Semko iz Žepča, dok je Tarik Derlić iz Željeznog Polja s teškim povredama prevezen u bolnicu u Jagodinu.

Kako nezvanično saznajemo, Derlić je ostao u kvaru i stao je u zaustavnoj traci. Iz suprotnog smjera su naišli nastradali Halilović i još jedan kolega te su stali kako bi pomogli kamiondžiji. Halilović i Derlić su stajali pored kamiona, dok je treći kolega ušao u kabinu da vidi u čemu je problem i da pokuša ukloniti kvar.

U tom trenutku naišao je autobus koji je udario nesretnog Halilovića i Derlića. Usljed strahovitog udara Halilović je preminuo na licu mjesta, dok je Derlić sa teškim povredama prevezen u bolnicu. Mučne scene su ostale nakon nesreće. Na cesti je bilo tijelo Halilovića, prekriveno bijelom plahtom. Na kamionu su bila vidljiva oštećenja, budući da su vozačeva vrata skoro izvaljena.

Vrata kamiona gotovo izvaljena - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
  • Vrata kamiona gotovo izvaljena Foto: (BHTruck)

Prvi rezultati istrage govore da je nesreću skrivio vozač autobusa, jer su kamiondžije bile u zaustavnoj traci. Nezvanično se spominje da je nesreći navodno kumovala i brzina i da se vozač autobusa zaustavio tek 400 m dalje od mjesta udara.

Brojne emotivne poruke osvanule su na društvenim mrežama, kao i na facebook profilu BHTruck. Njihove brojne kolege su izjavile saučešće porodici Halilovića i uputile molitve da Derlić dobije životnu bitku.

AVAZ.BA

Podijelite članak
  • 178
    Shares