Portal 072info

Stravično: Otkriveno šta je sve majka koja je ubila vlastitog sina, koji je iz BiH, rekla policiji

Trogodišnjeg dječaka Denisa iz Pule, a koji je porijeklom iz BiH, ubile su njegova majka Chiara Rojnić, udana Pašić, i 14-godišnjakinja, štićenica Doma za odgoj djece i mladih u Puli, u čemu im je pomagao 29-godišnji hrvatski državljanin koji je znao za zločin, a nije ga prijavio, već je s njima dogovarao način prikrivanja ubistva, odlazak na policiju i prijavljivanje nestanka, navela je PU istarska.

Utvrđeno je da su dječaka ubile u stanu u utorak navečer, tijelo su potom odvezle do uvale Mandrač i bacile ga u plićak, a ubistvo su prikrile prijavljivanjem nestanka policiji u srijedu pola sata iza ponoći…

Sve troje je u četvrtak poslijepodne uz kaznenu prijavu privedeno u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

“Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU istarske i Policijske stanice Pula-Pola proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 32-godišnja hrvatska državljanka i maloljetna hrvatska državljanka počinile kazneno djelo teško ubistvo, a da je 29-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela”, navodi se u priopćenju istarske policije.

Policija sumnjiči 32-godišnjakinju i maloljetnicu da su se dogovorile kako će usmrtiti trogodišnje dijete, što su i učinile 23. maja u večernjim satima, u stanu u Ulici Akvilejski prilaz.

Kako piše Jutarnji.hr, Chiara Rojnić je navodno sinčića usmrtila jer se željela riješiti djeteta, a kako smo neslužbeno doznali, imala je plan otputovati i u Makedoniju pa joj je dječak smetao. Dječakov otac u zatvoru je u Bosni i Hercegovini.

Kako se saznaje iz neslužbenih izvora, Chiara i maloljetnica tvrdile su svo vrijeme jučer na ispitivanju u policiji da su polusestre, međutim na kraju su priznale da nisu u srodstvu. Navodno su se družile. Zanimljivo je u čitavoj priči da je ova maloljetnica prije desetak dana prijavila seksualno zlostavljanje u domu Policijskoj upravi istarskoj, na nagovor jedne Puljanke kojoj se obratila za pomoć i koja se potom obratila medijima pismom u želji da joj pomogne. Maloljetnica je zatim nakon ispitivanja vraćena u dom, gdje je sve porekla, da bi 16. maja, neslužbeno se saznaje, pobjegla iz doma. Policija je tada odgovorila da je provela izvide vezano uz tu prijavu, ali da nisu utvrđeni elementi kaznenog djela počinjenog na štetu djeteta te da će cjelokupan predmet biti dostavljen nadležnom državnom odvjetništvu za mlade.

Direktor doma Damjan Bistričić zasad nije htio komentirati čitavu priču.

– Ne mogu vam ništa reći do okončanja istrage. Čim se istraga završi, mi ćemo iznijeti sve detalje – rekao je direktor.

Također, navodno su Centru za socijalnu skrb Chiara i njeno dijete bili poznati, ali ne znamo je li tu riječ bilo o zanemarivanju djeteta ili o traženju socijalne pomoći. Susjedi su čuli da se nešto čudno događa u Chiarinu stanu, ali niko nije htio ništa prijavljivati jer se nisu htjeli miješati u porodične odnose. Chiara je u tom susjedstvu boravila, čuli smo od susjeda, u zadnjih mjesec dana, ne duže.

– Da smo znali da je Chiara zlostavljala dijete, svakako bismo to bili prijavili, ali ko zna što se događa unutar nečija dva zida. Jedino što smo čuli jest to da je dijete stalno plakalo, a toliko je plakalo da je gospođa u stanu ispod nje skoro zvala policiju da vidi što se događa. Ali odustala je od toga. Jednom je jedna susjeda tom djetetu kupila igračku, a on ju je nakon toga uhvatio za nogu i nije je htio pustiti – rekao je potreseni susjed.

Ni iz Centra za socijalnu brigu nismo mogli dobiti odgovor do okončanja istrage.

– Upoznati smo sa slučajem koji se trenutno vodi, no nažalost zasad o tome ništa službeno ne možemo reći dok policija ne izađe u javnost sa službenim podacima – rekla je direktorica pulskog Centra za socijalnu brigu Sandra Milošević.

Jutarnji.hr

Podijelite članak

Počitajte još

NAKON SAMOUBISTVA: Poznat termin sahrane policajca iz Žepča

072info

Ukoliko posjedujete neki od ovih uređaja, prestanite sa njihovom upotrebom

072info

U Bosni i Hercegovini osnovana nova politička stranka

072info

Zeničkom profesoru i ekologu Akifu Smajloviću hitno potrebna krv

072info

Odlazak na spavanje prije ponoći ima značajne koristi za ljudski organizam

072info

“I kad nađem radnika, ostane dan-dva ili ucjenjuje”

072info

Usne kao ogledalo zdravlja

072info

SIPA ispituje osumnjičene u ”predmetu Respiratori”

Redakcija

Univerzitet u Zenici sutra obilježava “Dan bijelih traka”

072info

Stiglo pojašnjenje: Evo ko i kako može koristiti vaučere za ljetovanje u BiH

072info

Genijalna ideja: Šoping centar u liftu postavio pedale umjesto tipki da bi se spriječilo širenje korone

072info

Karadžiću privremeno dopušteni videopozivi sa porodicom

072info

Žene gledaju oči, a muškarci grudi

072info

Otvaranje škola u Danskoj nije povećalo broj infekcija koronavirusom

072info

Čista energija u fokusu razvoja: U BiH planirano 30 vjetro i 40 hidroelektrana

072info

Roboti u Južnoj Koreji prave i poslužuju piće gostima

072info

Svi kojima je zabranjen rad u aprilu imaju pravo na platu i doprinose

072info

Desetogodišnjakinja za vrijeme pandemije poslala 1.500 paketića za djecu bez roditelja

072info

Begiću, vidi Belgijanaca, šta ćemo sad?

072info

Vratili restriktivne mjere – sljedeće dvije nedjelje ključne

072info