Portal 072info

Stres, konflikti i narušeno zdravlje: Istraživanje pokazalo da radoholičari nisu dobri radnici

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Rezultati najnovijeg istraživanja objavljenom u “Journal of Management” pokazuju da radoholičari i nisu baš produktivni kao što se to obično misli jer češće obolijevaju, prenosi Anadolija.

Melissa Clark, profesorica koja je vodila istraživanje, ističe da radoholičari ne brinu dovoljno o sebi zbog čega zanemaruju zdravlje te nisu kvalitetni i produktivni radnici. Prema njenim riječima, radoholičarstvo može biti čak i veoma štetno i najčešće ne dovodi do uspješnih poslovnih rezultata.

“Živimo u svijetu gdje se podstiče radoholičarstvo. Smatra se da se naporan rad treba cijeniti. Ipak, radoholičarstvo uništava osobu. Takve osobe su pod stresom, sklonije su konfliktima, imaju narušeno psihičko zdravlje, a često se to odražava i na njihovo fizičko zdravlje”, kazala je Clark.

Njihovo istraživanje je pokazalo da ne postoji povezanost između radoholičarstva i veće efikasnosti i veće novčane zarade. Objašnjavaju kako je posvećenost poslu pozitivna osobina ali, kako kažu, radoholičarstvo nije korisno.

Podijelite članak