Stručnjak Edin Delić: Još nije kasno da pripremite vozilo za zimu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zima je težak period i za automobile koji su izloženi ekstremnim vremenskim prilikama. Stručnjaci upozoravaju da se mora obratiti posebna pažnja. 

– Najvažnija stvar je imati tehnički ispravan automobil, a za to se morala izvršiti adekvatna priprema. Tu mislim na rashladne tekućine otporne na niske temperature koje treba koristiti u skladu sa preporukama proizvođača, kaže za “Avaz” Edin Alić, stručnjak za automobile i urednik “Auto shop magazina”. 

ČITAJ JOŠ:  Snijeg prouzrokovao haos širom bh. cesta: Policija zaustavlja kamione 

Prema njegovim riječima, automobil je trebalo pripremiti najkasnije u novembru, ali ako to neko nije napravio sada je krajnje vrijeme.

– U skladu sa preporukama proizvođača, naravno da su neophodni pneumatici sa zimskim profilom gaznoj sloja, ali tu su još neke stvari. Najbolje oružje za bolju vidljivost, vozačima su adekvatne tekućine za pranje vjetrobrana. U najkraćem, vozače treba upozoriti da bez obzira na niske temperature, sami ne rade aditiranje goriva. Tu se mora imati strogi nadzor servisnog osoblja, naglasio je Alić i dodao da bi automobil u ovim zimskim danima bilo dobro upaliti bar pet minuta nego se krene s vožnjom.

ČITAJ JOŠ:  Snijeg prouzrokovao haos širom bh. cesta: Policija zaustavlja kamione 

Avaz

GODISNJICA
MARKETING