Stručnjakinja kaže da su ovo najprljavije stvari u kupatilu, kuhinji i sobama

spuzva
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Puno predmeta u kućanstvu je prljavije nego što mislite. Stručnjakinja za čišćenje Bailey Carson otkrila je da mnogi nisu svjesni da je kuhinjska spužvica dom za više od 400 vrsta bakterija.

“Mnogi često mijenjaju kuhinjsku spužvicu kad je vidno prljava, ali to treba činiti svaka dva tjedna”, upozorila je Carson.

Jedan od najprljavijih predmeta u dnevnoj sobi je daljinski upravljač. Na njemu se prljavština nakuplja kad god ga dodirujete, a ljudi ga zaboravljaju očistiti. To bi trebalo činiti svakih nekoliko dana, i to alkoholom. Carson kaže da izvadite baterije, a krpu namočite u sredstvo za dezinfekciju i dobro prebrišete daljinski upravljač, posebno gumbe. Dobro ga osušite prije nego što vratite baterije.

“A u kupatilu, tepih je vjerojatno najprljaviji predmet. Kad god stanemo na njega, u njemu se nakuplja suvišna voda ili sapun. Iako tako ne močimo pod, to može uzrokovati nakupljanje plijesni”, ističe Carson te savjetuje da kupaonski tepih perete svaki mjesec, posebno ako je namijenjen strojnom pranju.

“Ako je plastičan, trebat će vam hidrogen-peroksid ili izbjeljivač. Kad ga očistite, objesite ga da se dobro osuši”, dodaje.

I na koncu, najprljavija stvar u spavaćoj sobi su jastučnice.

“Mijenjajte ih i perite barem jednom tjedno. Na njima se nakupljaju prljavština iz vaše kose te mast i ljuskice kože s vašeg lica”, zaključila je stručnjakinja za čišćenje, piše Index.