Studenti pronašli genijalan način za prepisivanje na ispitima

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Studenti prava u Velikoj Britaniji, došli su do “nevidljivog mastila” koje se vidi samo pod UV lampama i uz pomoć njega prepisivali na ispitima.

Oni su na naizgled prazne papire nevidljivim mastilom ispisivali “puškice”, ali su neki od njih nedavno uhvaćeni. Ne zna se koliko generacija se služilo tim trikom kako bi položilo ispite.

Prema zvaničnoj statistici u Velikoj Britaniji, prošle godine je zabilježeno 66 slučajeva “plagijata, prepisivanja” i sličnih akademskih nedjela, a studenti postaju sve kreativniji u njihovom sprovođenju.

ČITAJ JOŠ:  Bijeli luk je najbolji saveznik u očuvanju zdravlja srca

Na internetu se mogu kupiti nevidljiva mastila po cijeni jedva većoj od dva eura, a često su označeni u prodaji kao “dječije igračke”. Napravljena su od fosfora, koji svijetli kad je izložen ultraljubičastoj svjetlosti.

Dosad je isto mastilo korišteno i u komunikaciji između članova bandi, pa je čak i jedan od članova Al-Kaide uhapšen nakon što je krijumčario poruke ispisane njim.

B92

GODISNJICA
MARKETING