Portal 072info

Studentski centar Zenica planira prijem za 220 studenata

U prijatnom ambijentu zeničkog naselja Crkvice, dobro povezan autobuskim linijama s centrom grada i fakultetima, od 1977. godine djeluje Studentski centar Zenica.

Kapacitet Studentskog centra je 228 kreveta, a konkurs za prijem studenata bit će raspisan 21. avgusta i to za njih 220. Cijena će biti ista kao i prošle godine i to 106 KM koje plaća student i podrazumijeva smještaj i dva obroka dnevno (ručak i večera, op.a.).

Prema riječima Dine Eminovića, direktora Studentskog centra, tokom akademske godine organiziraju brojne interesantne sadržaje kojima studenti korisno provode vrijeme.

– Mnoštvo je sadržaja zbog čega ne bih ništa izdvojio posebno. Moram naglasiti da su ove godine studenti stanari centra bili aktivni u sportskim aktivnostima, naročito malom nogometu, o čemu svjedoči i osvojeno drugo mjestom na Univerzitetskoj ligi te odlično rezulati u stonom tenisu – kaže on.

Dodaje da su mjerama energetske učinkovitosti (zamjena fasadne stolarije, op.a.) prošle godine uštedjeli 11.500 KM na enrgentima, a početkom ove godine su uveli LED rasvjetu u kompletnom centru i već u prvom kvaratalu ove godine ostavrili uštede od dodatnih 6.000 KM.

– Na ovom nećemo stati jer u toku godine imamo namjeru postaviti i fasadu na objektu centra i dati mu “novo ruho”. Također, ove godine obilježavamo jubilej 40 godina od puštanja u funkciju Studentskog doma a svečanost tim povodom ćemo organizirati početkom nove akademske godine u oktobru – najavljuje Eminović.

Dnevni avaz – Specijalni prilog BRUCOŠKI VODIČ

Podijelite članak