Portal 072info

SUBOTA ISPRED RK BOSNA Nova humanitarna akcija za Mirzu Bjeloglavića!

U subotu, 20. avgusta, u periodu od 12 do 20 sati ispred RK “Bosna” održat će se nova humanitarna akcija za Zeničanina Mirzu Bjeloglavića pod nazivom “LJETNE RADOSTI ZA MIRZU”.

Voćna salata, prirodan sok i dobra knjiga. Postoji li bolji način za iskoristiti ljetni dan a uz to nekome spasiti život? To je divna prilika a učinit ćete veliko djelo!

Mirzina kičma je napukla!!! Doktori su utvrdili da se Mirzina krv ne zgrušava pravilno i da bi prilikom operacije mogao iskrvariti. Zbog toga Mirzina operacija kičme trenutno je operacija VISOKOG RIZIKA ali i njegovo trenutno stanje sa napuknutom kičmom je također VISOKOG RIZIKA!!!

Mirzi je potrebno 10 kutija lijeka koji će “popraviti njegovu krv” i omogućiti operaciju. Samo jedna kutija iznosi 1.000 eura! Mirzi je uistinu potrebno tih 10.000 eura jer se nalazi u jako kritičnoj situaciji a troškovi se povećavaju iz dana u dan zbog samog boravka u tuđoj zemlji ali i nalaza koje mora raditi jer njegovo stanje je svaki dan sve ugroženije.

Organizatori pozivaju dobre ljude riječima “nemojte zatvoriti oči na ovu akciju, niti reći “bio/la sam na dosta akcija”, jer vaša 1-2 KM taj dan će MNOGO ZNAČITI a imat ćete različit izbor onoga što možete uzeti za vaš novac (prirodni sokovi, voćne salate, knjige, more baloni i bombone za dječicu itd…)”

Akciju organizuju slastičarna “Zizi” zajedno sa Mirzinom porodicom i prijateljima!
OČEKUJEMO VAS!!

Podijelite članak