Sud ponovo poništio odluku CIK-a, SNSD definitivno dobija četvrtog delegata

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Apelaciono vijeće Suda BiH je prihvatilo žalbu SNSD-a i ponovo poništilo odluku Centralne izborne komisije BiH u vezi s petim delegatom u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Iz CIK-a su potvrdili ovu informaciju za Federalnu televiziju.

Ovaj put za razliku od prethodnog, CIK-u BiH jasno je naloženo da donese novu odluku za delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH kako je Komisija za imenovanje i utvrdila. Tako SNSD definitivno dobija četiri delegata u državnom Domu naroda.

“Žalba se uvažava, poništava se Odluka Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, u dijelu kojim su utvrđeni rezultati posrednih izbora u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predmet vraća Centralnoj izbornoj komisiji na ponovno odlučivanje. Nalaže se Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine da u ponovnom postupku donese novu odluku o utvrđivanju posrednih izbora u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske u skladu sa izvještajem Komisije za izbor i imenovanje Narodne skupštine Republike Srpske od 1.12.2022. godine”, stoji, među ostalim, u Rješenju Suda BiH.