Portal 072info

Sud u Sarajevu: Izručenje Sanjina Sefića 9. januara

Sanjin Sefić, koji se više od dva mjeseca nalazi u ekstradicionom pritvoru u Novom Sadu, nadležnim organima BiH bit će izručen 9. januara.

“Izručenje Sanjina Sefića planirano je za 9. januar”, potvrđeno je agenciji iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović odobrila je izručenje BiH Sefića, rečeno je juče Tanjugu u srpskom Ministarstvu pravde.

Kako je navedeno, postupak izručenja sprovešće narednih dana pripadnici policije.

Prethodno je Viši sud u Novom Sadu odlučio da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje, a tu odluku je potvrdio i novosadski Apelacioni sud.

Sefić je nakon nesreće 10. oktobra pobjegao s mjesta događaja, a dva dana kasnije je uhapšen u Srbiji na osnovu međunarodne potjernice raspisane po naredbi kantonalnog suda u Sarajevu.

Inače, bosanski organi vode postupak protiv još tri osobe koje se dovode u vezu sa saobraćajnom nesrećom zbog sumnje da su pomogli Sefiću posle izvršenja krivičnog djela, a to su A.D. (29) iz Sarajeva, N.S. (28) iz Foče i S.S. (22) iz Sarajeva.

U dvorištu porodične kuće N.S. nađen je automobil “golf 6”, koji je, prema podacima policije, korišten za izvršenje krivičnog djela, a čiji je vlasnik A.M. iz Sarajeva.

b92.net

Podijelite članak