Sudionici pucnjave u Kaknju na slobodi: Jedan od aktera je i TikToker Špico iz Zenice

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

Dana 24.09.2022.godine u 20,20 sati, dežurna služba Policijske stanice Kakanj je obaviještena da je u Ugostiteljskom objektu “Plan B”, koji se nalazi u ulici Alije Izetbegovića, došlo do narušavanja javnog reda i mira, međusobnom tučom šest lica.

Nakon narušavanja javnog reda i mira, na parking prostoru ispred navedenog ugostiteljskog objekta, došlo je do upotrebe vatrenog oružja-pištolja, kojom prilikom je lice S.K (1982.) iz Kaknja, zadobio teške tjelesne povrede u vidu prostrijelne rane u predjelu desne nadkoljenice, dok su lica S.S. (1979.), R.E. (1999.) i S.M. (1987.) svi iz Kaknja, zadobili lakše tjelesne ozljede usljed rikošeta zrna metka. Navedena lica su prevezena u službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kakanj radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Brzom intervencijom policijskih službenika, slobode su lišeni K.M. (1991.) iz Kaknja, T.B. (1994.) iz Busovače i S.A. (1973.) iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti” iz člana 323. Krivičnog zakona Federacije BiH. Na licu mjesta izvršenja krivičnog djela izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca.

Policijski službenici Policijske stanice Kakanj su, dana 25.09.2022. godine, lica lišena slobode, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima “Izazivanje opće opasnosti”, “Teška tjelesna povreda”, “Lahka tjelesna povreda” i krivičnom djelu iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona, predali postupajućem tužiocu u nadležnost i dalje postupanje.

Selimpašić Almir zvani Špico je bivši kriminalac iz Zenice koji iza sebe ima veliki broj krađa te teških razbojničkih djela, što u BiH tako i u Europi. Ovaj “zenički mangup” u svojoj kriminalnoj historiji ima krađu od 150.000 eura.

Kako doznaje portal Crna-Hronika jedan od sudionica vatrenog obračuna bio je TikToker  i nekadašnji kriminalac iz Zenice.

Nakon provodenih 48h pritvora, sudionici koji su privedeni pušteni su na slobodu.

“2 dana smo bili u pritvoru. Odmorio sam se. Kao što vidite da sam dobar. Nisa. Ranjen kao što se priča. Dobili smo mjere zabrane da ne možemo komunicirati a ni prilaziti jedan drugom na 100 metara. Sad smo svi na slobodi” Izjavio je Špico na TikToku kojeg je upalio odmah nakon što su ga pustili iz pritvora.

Špico je poznat i po video klipu u kojem pozova opasnog momka iz Beograda, Kristijana Golubovića na obračun.