Portal 072info

SUMEDIN EF. KOBILICA: Osim ibadetskih stvari koje nam nudi Kur'an, živimo i one koje su međuljudski odnosi (VIDEO)

Kako smo i najavili, portal 072info sa sjedištem u Zenici u povodu mjeseca ramazana organizira jedinstven projekt “Ramazanske poruke zeničkih imama”.

Na ovaj način, u saradnji sa učesnicima projekta, želimo našim čitateljima islamske vjeroispovijesti približiti duh ramazana i posta ali i dati korisne savjete kojima se svaki vjernik pripadnik islamske vjeroispovijesti može okoristiti.

Tako će se u okviru projekta, koji je podržao Medžlis Islamske zajednice Zenica, čitateljima našeg portala s jedinstvenim porukama i pričama obratit zenički imami i to Sulejman ef. Rafuna, Ismet ef. Bašić, Sumedin ef. Kobilica, Enes ef. Beganović, Amir ef. Kaknjo, Ishak ef. Efendić, Džemal ef. Salkić i Fahir ef. Arnaut.

Osim toga, u povodu 27. noći realiziramo specijal prilog kako provesti najodabraniju noć mubarek mjeseca Ramazana dok će kruna cjelokupnog projekta biti bajramska poruka koju bi trebao uputiti Jakub ef. Salkica, glavni imam.

Veliku zahvalnost, osim Medžlisu IZ Zenica i imamima, ovim putem upućujemo i sponzorima koji su omogućili realizaciju jedinstvenog projekta i to Grad Zenica, Almy, Restoran kod Fehre, Biss-Tours, Centar za strane jezike ‘Linguateam’, Caffe bar IR, Ag-shop Jašarević, Zenička industrija mlijeka i AE sigurnost.

Treći zenički imam koji će uputiti korisnu ramazansku poruku je Sumedin ef. Kobilica, imam džemata Lokvine, koji će u narednim minutama videopriloga govoriti o Kur'anu?!

 

Podijelite članak

Počitajte još

Kako će se ovogodišnji ramazan razlikovati zbog koronavirusa

072info

NOĆ OPROSTA I ŽELJA: Nastupila odabrana noć koja najavljuje dolazak ramazana

072info

Ako ostane ovako, dokle li će za ramazan biti redovi za somune

072info