Suosnivači Instagrama dali otkaz: Razvoj novih stvari zahtijeva naše povlačenje

“Planiramo uzeti malo slobodnog vremena kako bismo istražili našu radoznalost i kreativnost. Razvoj novih stvari zahtijeva naše povlačenje kako bismo shvatili šta nas inspiriše i povezali to s potrebama svijeta. To je ono što planiramo uraditi”, napisao je Systorm u blogu na oficijelnoj stranici Instagram-Press.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Uz više od milijardu korisnika širom svijeta Instagram se smatra najuspješnijom Facebookovom akvizicijom. Razvoj ove društvene mreže od 2012. godine umnogome je rezultat Systormove i Kriegerove vizije, njihove strateške upotrebe Facebookovih resursa i njihove spremnosti da se agresivno takmiče sa Snapchatom.

“Mike i ja smo zahvalni što smo proteklih osam godina bili dio Instagramovog tima te šest godina Facebookovog tima. Razvijali smo se s 13 ljudi na više od hiljadu uposlenika s kancelarijama širom svijeta”, napisao je Systrom.

Direktor i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg izjavio je kako su Kevin i Mike izvanredni lideri proizvoda te kako je Instagram odraz njihovog talenta.

“Naučio sam mnogo radeći s njima proteklih šest godina i zaista sam uživao u tome. Želim im sve najbolje i radujem se vidjeti šta će novo razviti”, kazao je Zuckerberg.

Odlazak Systorma i Kriegera, smatraju tehno stručnjaci, mogao bi utjecati na sposobnost Instagrama da se izbori s krizom u vezi s izbornim smetnjama, botovima, lažnim vijestima i općom percepcijom javnosti da Facebook više nije zdrav za društvo ili demokratiju.

Inače, Instagram je pozicioniran kao brzorastuća i uspješna alternativa Facebooku, a najviše zbog razočarenja korisnika nakon brojnih kršenja privatnosti na Facebooku. Bez Systroma i Kriegera na čelu, smatraju mnogi, Instagram će se teško razvijati istim tempom kao prethodnih godina.

Klix.ba