Sušić zadovoljan odrađenim poslom na pripremama

Podijelite vijest

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine privodi kraju pripreme planirane u Sarajevu. Selektor Safet Sušić je zadovoljan odrađenim poslom, ali je izrazio zabrinutost povredom Ermina Bičakčića.

„Trenirali smo praktično svaki dan po dva puta, osim danima kada smo imali druge obaveze ili slobodne dane. Istina je da smo imali sitnih problema sa povredama. Nijedan trening nismo imali sve igrače na raspolaganju, pa nismo mogli taktički uigrati neke stvari, ali to ćemo raditi u Americi“, izjavio je Safet Sušić.

„Izuzev Ermina Bičakčića, niko od igrača nije ozbiljnije povrijeđen. Na njega vjerovatno nećemo računati u prvoj prijateljskoj utakmici, a ostali će svi biti spremni. Danas nećemo računati na Senada Lulića i Emira Spahića, koji imaju manje bolove u zadnjoj loži. Ipak, protiv Obale Slonovače ćemo imati sve igrače na raspolaganju“, dodao je selektor Sušić.

Nogometna reprezentacija će pripreme u Sarajevu završiti u utorak, a onda će otputovati u Ameriku gdje će igrati prijateljske utakmice. Prvi prijateljski meč igramo 30. maja protiv Obale Slonovače, a 4. juna ćemo snage odmjeriti protiv Meksika.  

federalna.ba