Portal 072info

Sušićev sinovac može igrati za BiH

tino-sven-susic-01
Sinovac selektora Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, Tino Sven Sušić (22) od petka zvanično može da obuče dres “zmajeva”.

Kako je prenijela oficijelna stranica Fudbalskog saveza BiH u petak je stigla zvanična potvrda da Tino-Sven Sušić može nastupati za nacionalni tim BiH.

“FIFA Komitet za status igrača je prihvatio zahtjev Sušića i FS BiH za promjenu sportskog državljanstva tako da Tino-Sven Sušić može igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine”, navodi se na sajtu FS BiH.

Sušić je rođen 13. februara 1992. godine, a trenutno je član Hajduk iz Splita.

Podsjetimo, njegov stric, popularni Pape najavio je da će svog sinovca pozvati u reprezentaciju BiH za predstojeći prijateljski meč protiv Egipta 5. marta u austrijskom Insbruku.

Svjestan da će njegov potez podstaći i kritike u dijelu javnosti BiH, Sušić je “Dnevnom avazu” rekao da ga to ne zanima.

“Sušić je mlad, brz, borben, dobar u duelu i zna igrati. Gledao sam ga i imam dobro mišljenje o njemu. To kakvi će biti komentari zbog činjenice da mi je bratić, ne interesuje me. Ne gledam stvari kroz tu prizmu. Mislim da nam može koristiti na poziciji zadnjeg veznog igrača, ali poziv za Egipat će zavisiti od toga da li će dobiti papire”, rekao je nedavno selektor BiH.

Dakle, prepreka je otklonjena…

Podijelite članak