Portal 072info

Suspendovani Solak u sudnici: Cijeli radni vijek radim u skladu sa zakonom

Nakon što su advokati iznijeli zbog čega se protive prijedlogu Tužilaštva BiH da osumnjičenima u aferi “Respiratori” bude određen jednomjesečni pritvor, u Sudu BiH kratko su se obratili premijer FBiH Fadil Novalić i suspendovani direkotr FUCZ-a Fahrudin Solak.

“Izražavam frustraciju zbog ovog predmeta. Još samo fali da kažu da smo mi naručili pandemiju od Kineza. Preko mojih ruku su prešle 2,2 milijarde KM dok sam radio na izvozu iz BiH, zašto bih sada ostvario bilo kakvu korist od ovih 10 miliona? Nemam potrebu da se bavim ovim glupostima, ovo o čemu govore iz Tužilaštva BiH je nemoguće, ovo je bio javni novac koji je usmjeren na drugu stranu. Tužioci su pokazali brutalno neznanje o radu Vlade FBiH, ovo nije istina. Kako je Njutn kazao: ‘Ne može se dokazati događaj koji se nije desio’. Ovdje ništa nije po definiciji pranja novca, ako neko može dokazati da se to desilo ne treba meni sud suditi, ja ću sam sebi presuditi. Uhapsiti svog premijera za mene je državni udar, duboko sam protiv ovog događaja. Nisam ni jeo ni pio, izaći ću iz ovoga kao čist čovjek”, kazao je Novalić. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Njegovi advokati istakli su da bi ovaj postupak bio pravedan i pravičan samo ukoliko bi se ispitale sve javne nabavke u vrijeme pandemije, a ne samo ova. 

Solakovi advokati su predložili da se umjesto pritvora odrede mjere zabrane, a on je poručio da će se prodržavati svih odluka Suda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Cijeli svoj radni vijek radim u skladu sa zakonom. Kad sam prije šest godina došao u FUCZ zatekao sam loše stanje, imali smo samo jednu lopatu, a danas smo itekako uspješni u svom poslovanju”, rekao je Solak.

Klix

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 164
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Federalna vlada dala SDA na korištenje dva poslovna prostora u Visokom

Redakcija

Novalić: Osigurana sredstva za dionicu autoputa kroz Tešanj

072info

Afera “Respiratori”: Fikret Hodžić Kinezima uplatio milione preko banke u Beču

072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME