semirsut
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
Kurbani 2021

Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut, u odgovoru na novinarsko pitanje o njegovom radno-pravnom statusu, odgovorio je na današnjoj pres-konferenciji da će poštivati sve zakonske propise.

Šut je, naime, u pripremi današnje akcije, jučer dobio rješenje o svom penzionisanju.

“Ne bih da, današnja pres-konferencija bude obilježena tom pričom, to će, možda, biti neka druga prilika. Samo ću reći sljedeće: Uprava policije i menadžment Uprave policije slijedit će zakonite odluke Vlade i Skupštine ZDK. Nezakonita rješenja, rješenje koje je jučer napravljeno i koje su kvazi-pravnici donijeli ministru ovog ministarstva, nije napravljeno ni u jednoj službi ovog ministarstva, bit će, svakako, predmet sudskog i tužilačkog preispitivanja. Ja ću se za to pobrinuti, a ispoštovat ću svako zakonito rješenje doneseno u redovnoj proceduri”, istakao je komesar Šut.

Rješenje koje je jučer zaprimio, podvlači Šut, Upravu policije MUP-a ZDK “neće omesti u obavljanju naših poslova“.

“Ovom menadžmentu i ovoj Upravi policije, prekršaj će biti prekršaj; krivično djelo će biti krivično djelo… Sve dok sam u mogućnosti da obavljam ovaj posao i to će tako ostati”, najavio je Šut.