5743EA35 AFE7 4BA4 A8A5 5384D44D4842
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
NER FIT

Nakon jednogodišnje pauze izazvane pandemijom Covid-19, najveći muzički ljetni festival u Bosni i Hercegovini “Zenica Summer Fest” ponovo će se održati u izvornom obliku, na Trgu Alije Izetbegovića, uz prisustvo publike, a programi počinju večeras u 20.30 sati.

FIXGEHALT

Naime, radi se o programu pod nazivom „Svjetski, a naši“ u kojem će nastupiti Nihad Fetić Hakala, Mirza Šut, Rima band, Saša Domuz, Said Jusić i Samir Zukić Cober.

Portal 072info kontaktirao je popularnog Šuta, koji je otkrio za naš portal kako publiku u Zenici večeras očekuje noć za pamćenje.

-Publika u Zenici može očekivati jednu vedru atmosferu, ali i noć za pamćenje. Nakon ovog vremena koje nas je zadesilo u protekle dvije godine, došlo je vrijeme da se svi zajedno malo i opustimo, ali i zabavimo – kaže Šut.

LIDER

Otkriva i to kako će, pored svojih velikih hitova, večeras osvježiti repertoar i pjesmama koje publika do sada nije imala prilike čuti.

Iako mu večerašnji nastup nije prvi u BiH otkako se situacija sa pandemijom koronavirusa smirila, Šut ne krije da je sretan što je u prilici pjevati i sa svojom publikom iz rodne Zenice.

-Imao sam nastupe u Tuzli, Krajini.., ali ovo je moje prvo pojavljivanje odnosno koncert u Zenici zbog čega sam posebno sretan. Vjerujem da ćemo svi zajedno uživati, a da će publika, kako iz Zenice tako i iz okolnih gradova, uživati u pravom muzičkom spektaklu koji pripremamo kolege i ja – govori Šut.

Period koronavirusa, koji je, ponajviše, pogodio i estradne umjetnike ne krije da je u ružnom sjećanju.

-Kao i svima, definitivno nije bilo ugodno, ali hvala Bogu da se sve vraća u normalu. Ljudi počinju živjeti normalno onako kao i prije. Zahvalio bih se gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i cjelokupnoj ekipi koja je organizator “Zenica Summer Festa”. Pozivam sve sugrađane da se družimo večeras – poručio je Šut.

Na kraju razgovora otkriva kako priprema i dvije nove pjesme, a prva bi, ako ne bude restrikcija zbog koronavirusa, svjetlo dana trebala ugledati do kraja devetog mjeseca.