Sutra zvanično otvorenje zimske turističke sezone na Bjelašnici

Zvanično otvorenje zimske turističke sezone 2016./2017. – Šankanje, na Bjelašnici bit će upriličeno u subotu 24. decembra u 11.00 sati, saopćeno je iz KJP ZOI’84.

U Sol Azur Areni, koja je smještena na parking prostoru KJP ZOI’84 OCS na Bjelašnici za posjetioce je pripremljena zabava koja počinje u 21.00 sat, a vrhunac zabave planiran za vrhunskog umjetnika DJ-a Jamesa Zabielu, u ponoć.

Iz KJP ZOI’84 pozivaju sve ljubitelje skijanja i građane da dođu na svjež zrak, da posjete Bjelašnicu te svojim prisustvom, uveličaju otvorenje Sezone 2016./2017.

Vrijeme na Olimpijskim planinama, Bjelašnici i Igmanu je sunčano. Danas će u Babinom dolu na Bjelašnici biti u funkciji BX lift.

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu u Babinom dolu na Bjelašnici temperatura je -3°C. Na Malom polju i Velikom polju na Igmanu temperatura je također -3°C.

Sinoćna posjećenost na noćnom skijanju je bila zadovoljavajuća, a noćno skijanje na Bjelašnici omogućeno srijedom, četvrtkom, petkom i subotom u periodu od 18.30 do 21.00 sat.

Karta za noćno skijanje nije uključena u sezonsku kartu, te ona košta 20 KM.

Staza za skijanje je uređena i zahvaljujući nižim temperaturama bit će održavana, te spremna za skijanje, poručili su iz preduzeća ZOI’84.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE