ZENICA Uskoro plaćanje komunalnih računa bez naknade

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zenica će uskoro postati prvi grad u BiH u kojem će građani na jednom mjestu moći plaćati komunalne račune, i to bez bilo kakve naknade. Naime, kako su jučer za „Avaz“ rekli iz Gradske uprave, do sredine sljedećeg mjeseca bit će otvorena ukupno četiri ovakva naplatna mjesta u gradu.

Dva šaltera

Ovim će biti uveliko smanjene gužve i redovi u bankama i trenutnim naplatnim mjestima, a plaćanje komunalnih računa bit će brže i, što je najvažnije, bez provizije.

ČITAJ JOŠ:  Ljeto usred proljeća, temperature u petak do 29 stepeni Celzijusa

– Na svim naplatnim mjestima bit će po dva šaltera. Građani će moći plaćati račune bez naknade „Vodovoda i kanalizacije“, „Grijanja“, „Albe“ i „Parkinga“. Imamo informacije da bi se još neka preduzeća mogla uključiti u ovaj projekt, kao što je „Telemach“ – kažu iz Gradske uprave.

Naplatna mjesta bit će u bivšoj zgradi „Zenicastana“ kod poliklinike, zatim u Crkvicama kod Doma penzionera, u centru grada kod preduzeća „Grijanje” i u ulici Londža, u prostorijama preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

– Za otvaranje novih naplatnih mjesta, osim u „Vodovodu i kanalizaciji“, neće biti zapošljavanja novih radnika. U svim drugim preduzećima postojeći uposlenici bit će raspoređeni – kažu iz Gradske uprave.

ČITAJ JOŠ:  Vuk Drašković: Kada su me hapsili, Naser Orić mi je pomogao

 Spremne prostorije

Sve prostorije su spremne, a samo se još čeka izrada softvera za ove usluge, koje rade firme „LooP“ i „Ping“ iz Sarajeva. Građani su oduševljeni ovom odlukom Gradske uprave jer su trenutne gužve na šalterima tolike da se čeka i po sat za plaćanje računa.

Avaz.ba

GODISNJICA
MARKETING