Sve je podsjećalo na meksičku telenovelu: Razvod Dragojevića za rekordnu gledanost

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Dejan Dragojević odnio je pobjedu u petoj sezoni rijaliti šoua „Zadruga“. Neuvjerljivu. Naime, on je osvojio 50,1 posto glasova, dok mu je konkurent bila njegova bivša supruga Dalila, koja je osvojila 49,9 posto glasova publike.

Ljubavna priča

Gledanost ovog šoua iz godine u godinu obara sve rekorde na Balkanu, a svake se desi nešto što pomuti pamet gledaocima. Bilo javne preljube, šokantna priznanja o bavljenju najstarijim zanatom ili, kako je bio slučaj ove, razvod tokom rijalitija.

Upravo superfinalisti Dejan i Dalila i njihova turbulentna ljubavna priča prikovali su gledaoce za male ekrane. Ušli su kao bračni drugovi, a izašli ne samo zvanično razvedeni već s novim partnerima.

Iako se mjesecima špekuliralo da će Dejan odnijeti pobjedu, ipak su mnogi mislili da će to biti uvjerljivije. Jer su mu pripisivali ono emocionalno rastrojstvo nakon prevare i kraha braka, barem u onom nezvaničnom dijelu.

Dok je Dejan nanosio sebi fizičku bol, Dalila je veselo paradirala sa svojim novim izabranikom Filipom Carom, koji je još od prošle sezone „Zadruge“ privukao i simpatije i gnjev publike zbog svog ophođenja prema djevojkama.

A onda je uslijedilo i šokantno potpisivanje dokumenata o razvodu pred milionskim auditorijom.

Aleksandra Nikolić
Aleksandra Nikolić Foto: Agencije

Ono što podsjeća na meksičku telenovelu, ustvari se tek zakuhavalo.

Prvobitne svađe između Dalilinog bivšeg supruga i sadašnjeg dečka pretvorile su se u za mnoge čudni vid poštovanja. Dejan je zahvaljivao Filipu što ga je spasio, a Filip je to koristio u svim svađama s Dalilom govoreći kako je Dejan u pravu.

Dok je Dejan „kupio“ dijelove sebe pokušavajući se sastaviti nakon emocionalnog rolerkostera, Dalila i Filip su, s prekidima, uživali u ljubavi, tokom čega je pao i prvi seks između novih ljubavnika.

Ali govoriti o tome pred bivšim suprugom i smijati se dok on prolazi kroz agoniju, mnogi su osudili. Kako gledaoci tako i “zadrugari” koji su s njima dijelili krov. I tako je Dalila Dragojević, inače iz Šepka u BiH, postala jedna od najomraženijih rijaliti učesnica.

U prilog tome ne idu glasovi koje je osvojila, jer je samo 0,2 posto dijelilo od pobjede.

Kome će svanuti

A onda je i Dejan dolio ulje na vatru počevši se zabavljati s Aleksandrom Nikolić, koja je bivša djevojka Filipa Cara. Tek onda su počele prepirke i prepucavanja.

Ruku na srce, niko ne očekuje da će ijedan od ova dva aktuelna para ostati zajedno, iako se kunu u ljubav. Ali činjenica jeste da im je sve ono što su uradili pred kamerama donijelo popularnost i novac.

A o odnosima između njih samih i nevjerovatnoj averziji Dejana prema Dalili, s kojom je bio pet godina u braku, dovoljno govori činjenica da je u finalnoj noći Dragojević nosio majicu s likom Filipa Cara, dok je na poleđini pisalo: “Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.”

Filip Car i Dalila Dragojević nakon finala
Filip Car i Dalila Dragojević nakon finala Foto: Agencije

Odrekao se porodice

Dejan i Dalila Dragojević bili su i ranije učesnici rijalitija. Međutim, ono što je u prethodnoj sezoni „Zadruge“ izneseno o njihovom braku, natjeralo je publiku da u nevjerici gleda i sluša. Navodno, Dejan se rođene porodice odrekao zbog Dalile. Također, iako nikad nije htio potvrditi, prešao je na islam, što je potkrijepljeno činjenicom da nije konzumirao svinjetinu ni alkohol (sve do brodoloma zbog kojeg je skoro stalno pio). Nakon razvoda s Dalilom pomirio se s roditeljima i bratom.

Ko se bavio sihirama, a ko je promijenio vjeru

U medijskim istupima Dalilin otac Haso je imao samo riječi hvale za zeta. Čak je bio spreman, barem je tako govorio, odreći se kćerke zbog onoga što je uradila Dejanu. Svjestan koliko je Dalila slaba na oca, Dejan joj ga je često spominjao kako bi je uvrijedio, a onda je iznio i šokantnu tvrdnju da se njena majka Emina bavi sihirama, odnosno vradžbinama.

Istovremeno, Dejanova porodica stalno je izjavljivala najgore stvari o bivšoj snahi.

Avaz