AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Sukob Emine Jahović i Mustafe Sandala posljednjih sedmica puni naslovne strane turske štampe, ali i medija u našem regionu, a sada su isplivali novi detalji borbe nekadašnjeg bračnog para.

Emina se nedavno požalila medijima da njen bivši suprug nije platio alimentaciju 26 mjeseci, te ga je zbog toga tužila. Mustafa, koji iz braka sa Eminom ima sinove Jamana i Javuza, uzvratio je istom mjerom, tužbom. U papirima koje je poznati muzičar dostavio sudiji navode se da Emina zapostavlja djecu i da zbog toga želi da joj oduzme starateljstvo.

Izvori bliski Sandalu navode da se prilično potresao kada mu je stigla tužba za neisplaćene alimentacije. Poslije razvoda je novčano pomogao i Emini i snovima, ali je, kako se navodi, prestao kada je shvatio da ona zarađuje više od njega.

Mustafa tvrdi da Emina više vremena posvećuje svojoj kozmetičkoj liniji i putovanjima, nego sinovima, pa o njima umjesto majke brinu dadilje. Pjevačica je za televziju “Prva” priznala da sa bivšim mužem ima probleme i da je pravdu potražila na sudu.

– Tužno je što nam se ovako nešto dešava poslije toliko godina. On očigledno nije ozbiljno shvatio finansijski segment, i sve obaveze prešle su na mene. Užasno sam se osjećala kada sam odvela djecu kod ljekara i saznala da im zdravstveno osiguranje nije plaćeno. U Turskoj zakon štiti žene, što je dobro, ali vjerujem da ćemo se na kraju dogovoriti – zaključila je Emina.