Portal 072info

Sve spremno za 6. memorijalni turnir “Amna Fazlić”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Povodom 6. memorijalnog turnira “Amna Fazlić” koji se već tradicionalno održava u Zenici, nakon pogibije mlade košarkašice KŽK Čelik, danas je u press centru Gradske arene u Zenici održana konferencija za medije, na kojoj su se istakli osnovi detalji, ali i plan turnira.

Na ovogodišnjem memorijalnom turniru koji se igra u subotu i nedjelju u Areni Zenica, odazvale su se četiri ekipe i to ŽKK „ČELIK“ Zenica, KSC „ATOMEROMU SZEKSZARD“ iz Mađarske, zatim ŽKK „ BUDUĆNOST“ iz Crna Gore, te ŽKK „MEDVEŠČAK“ iz Hrvatske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Stvarno me nešto pretjerano ne interesuje rezultat, ali ovo je specifičan period, kao i to da se ekipe upoznaju. Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo turnir što bolje i nadam se da će gledoci kada dođu imati šta da vide. Ekipe su mnogo dobre uz naše stalne goste. Šansu ćemo pružiti i mladim igračicama da se pokažu u najboljem svjetlu, iako sam ja izuztno zadovoljan s njima”, istakao je Slobodan Kecman šef stručnog štaba KŽĶ “Čelik”.

Konferenciji je prisustvovao i otac rahmetlli Amne Fazlić, koji već duži niz godina učestvuje u organizaciji turnira: “Želim da se zahvalim našim prijateljima i dobrim ljudima koji su omogućili održavanje 6. memorijalnog turnira. Ovaj turnir je dokaz da se uvijek sjetimo naše Amne iako se mi kao njena porodica svaki dan sjećamo njenog lika i uspomena s njom. Mnogo smo cijenili Amnu i njenu igru te smo i na taj način pokušali održati sjećanje na ovu sjajnu košarkašicu” istakao je Sead Fazlić, otac poginule košarkašice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na konferenciji je bilo riječi i o posljednje tri utakmice u Mađarskoj kojima je Slobodan Kecman, šef stručnog štaba zadovoljan: “U ovom periodu kada su pripreme u jeku nije to još uvijek na nivou na kojem bi trebalo da bude. Ipak smo se pokazali u dobrom svjetlu. Mi smo na sve tri utakmice koje su možda i jake za nas odgovorili i dobro se snašli. Prvu utakmicu smo igrali odmah poslije puta i to je bila igra u nekom grču poslije devet sati putovanja, ali i drugom i trećom utakmicom smo zadovoljni, iako su one pripremne sigurno je da ćemo imati puno posla do početka lige da se uigramo”, dodaje Kecman.

Nakon prve utakmice Aldina Čehajić doživjela je povredu koljena, te je ekipa Čelika ipak utakmicu odigrala dobro bez obzira što je ekipa Szekszarda dosta jaka i uigrana ekipa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Memorijalni turnir “Amna Fazlić” održat će se u subotu i nedjelju u Gradskoj areni u Zenici, a o detaljima utakmice ćemo vas informisati u toku sedmice.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME