Portal 072info

SVE SPREMNO ZA NAJUZVIŠENIJE PUTOVANJE: Iz Zenice 19. septembra kreću tri autobusa hadžija

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na put ka svetim mjestima Mekke i Medine ove godien iz Bosne i Hercegovine ide nešto više od hiljadu hadžija, od čega 186 putuje u organizaciji Društva Babić Bisstours iz Zenice.

Kako je za Našu riječ kazao Edin Bektaš, koordinator organizacije ovogodišnjeg odlaska na hadž u ovoj agenciji, sve je spremno za najuzvišenije putovanje u životu. Ima još nekoliko slobodnih mjesta i zainteresovani treba da se prijave i to čim prije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Planiran je kombinirani način putovanja. Autobusima do Istanbula, zatim avionom do Ammana u Jordanu, pa ponovo autobusima do svetih mjesta Mekke i Medine. Polazak iz Zenice planiran je 19. septembra u 09.00 sati sa Trga Alije Izetbegovića, a doček hadžija 12. oktobra na istom mjestu” – pojašnjava Bektaš za Našu riječ.

Kao i prethodnih godina, uredno su obavljene sve pripreme a obezbijeđena je i ljekarska pratnja kao i stručni vodiči. S ciljem što kvalitetnijeg upoznavanja hadžija sa obredima koje trebaju obaviti u Mekki i Medini u Zenici će 31. augusta biti upriličen edukativni seminar na kojem će hadžije dobiti detaljne upute, kako bi sve vjerske obrede obavili na propisan način.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

072info/Naša riječ


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME