Portal 072info

SVE SPREMNO ZA NAJUZVIŠENIJE PUTOVANJE: Iz Zenice 19. septembra kreću tri autobusa hadžija

Na put ka svetim mjestima Mekke i Medine ove godien iz Bosne i Hercegovine ide nešto više od hiljadu hadžija, od čega 186 putuje u organizaciji Društva Babić Bisstours iz Zenice.

Kako je za Našu riječ kazao Edin Bektaš, koordinator organizacije ovogodišnjeg odlaska na hadž u ovoj agenciji, sve je spremno za najuzvišenije putovanje u životu. Ima još nekoliko slobodnih mjesta i zainteresovani treba da se prijave i to čim prije.

“Planiran je kombinirani način putovanja. Autobusima do Istanbula, zatim avionom do Ammana u Jordanu, pa ponovo autobusima do svetih mjesta Mekke i Medine. Polazak iz Zenice planiran je 19. septembra u 09.00 sati sa Trga Alije Izetbegovića, a doček hadžija 12. oktobra na istom mjestu” – pojašnjava Bektaš za Našu riječ.

Kao i prethodnih godina, uredno su obavljene sve pripreme a obezbijeđena je i ljekarska pratnja kao i stručni vodiči. S ciljem što kvalitetnijeg upoznavanja hadžija sa obredima koje trebaju obaviti u Mekki i Medini u Zenici će 31. augusta biti upriličen edukativni seminar na kojem će hadžije dobiti detaljne upute, kako bi sve vjerske obrede obavili na propisan način.

072info/Naša riječ

Podijelite članak