Portal 072info

Sve spremno za prvi memorijalni rukometni turnir “Zaim Kobilica”

– Sve je spremno za prvi memorijalni rukometni turnir ZAIM KOBILICA, koji će se
narednog vikenda (20. i 21. avgusta) održati u dvorani Bilmišće u Zenici. Aktivnostima našeg kluba odnosno Organizacionog odbora preduzeli smo opsežne mjere da se obezbijede optimalni uslovi za odigravanje turnira, uključujući i osposobljavanje rasvjete u dvorani za noćne utakmice, pošto do sada nije bilo uslova da se uveče tu igraju utakmice. To je ujedno bio i posljednji organizacijski problem koga smo riješili – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

SUDE BOŽIĆ I SLIPAC

Predsjednik Škrbić dodaje da se radi o izuzetno jakom turniru četiri ekipe koje će u Premijer ligi ove godine igrati važnu ulogu.

– Sve ekipe i to RK Bosna Sarajevo, RK Krivaja Zavidovići i RK Konjuh Živinice su potvrdile dolazak u Zenicu. Otvaranje turnira bit će obavljeno u subotu, 20. avgusta u 16.15 sati, a utakmice će se u oba dana igrati u isto vrijeme: 16.30 i u 18.30 sati. U prvom susretu se sastaju RK Bosna – RK Krivaja, a u drugom Čelik i RK Konjuh – ističe Pane Škrbić.

Utakmice će suditi premijerligaške sudije Zdenko Božić i Slipac.

REVIJA RUKOMETA

Obzirom da se turnir održava pred početak novog prvenstva u Premijer ligi BiH, timovi nemaju imperativ pobjede, već da treneri ove četiri ekipe provjere sve igrače s kojima raspolažu i uigraju određene linije u timu.

– To je upravo činjenica koja je bitna da će ljubitelji rukometa prisustvovati sjajnim rukometnim utakmicama. Zato pozivamo sve Zeničane i ljubitelje rukometa iz drugih gradova da u subotu i nedjelju dođu na Bilmišće i uživaju u rukometnoj igri ekipa u dosta promijenjenim sastavima sve četiri ekipe. Posebno pozivamo navijače RK Čelika da dođu na turnir i vide jedan novi, mladi Čelik, koji sada spada među najmlađe ekipe u Premijer ligi BiH – zaključuje Pane Škrbic, dodajući da je ulaz na turnir je besplatan, odnosno, da će se ulaznice plaćati na dobrovoljnoj bazi – samo onaj ko želi platit će ulaznicu.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak