Svečan i bogat program za Dan Zenice: Građanima večeras na Trgu poklon koncert “Zeničani svome gradu”

4F6925B3 3CC7 4E62 8C63 C5F9CDBDD155
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica večeras će biti održana centralna svečanost povodom Dana Zenice.

Dolazak na ovu svečanost Gradskog vijeća Zenica potvrdilo je oko 400 zvanica, a osim vijećnika Gradskog vijeća, sjednici će prisustvovati predstavnici javnog, kulturnog, privrednog, sportskog i drugih oblasti života našeg grada.

U centru pažnje ove svečanosti bit će dobitnici priznanja, a “Nagrada Zenice” bit će uručena Forumu građana Zenica, Adnadinu Jašareviću i Fahrudinu Čančaru, dok će “Plakete Zenice” biti uručene Nerminu Šehoviću i Semiru Šeriću.

Specijalni gosti u zabavnom dijelu programa su velike regionalne muzičke zvijezde Hari Varešanović i violinistkinja Lejla Piljević Kezo.

Nakon završetka programa u Bosanskom narodnom pozorištu i koktela, ispred pozorišta kreće svečani defile ulicom Mašala Tita do Trga Alije Izetbegovića, gdje će prigodan koncertni program “Zeničani svome gradu” sa početkom u 20 sati izvesti Ansambl “Bosniafolk” i orkestar “Zeničke meraklije” na koji su pozvani svi građani Zenice.

U svečanom defileu do Trga, osim zvanica, bit će Duvački orkestar Zenica i Mažoretkinje Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” Zenica. U 20 sati i tri minuta svečanost na Trgu Alije Izetbegovića uveličati će spektakularni vatromet.

Valja istaći kako će svečanost Dana Zenice iz Bosanskog narodnog pozorišta u svom programu uživo prenositi Radio-televizija Zenica.