Portal 072info

Svečano otvoren prvi Festival folklora dijaspore u Bihaću

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U organizaciji Svjetskog saveza dijaspore i Općine Bihać, 20.juna na igralištu Kulturnog centra svečano je otvoren prvi Festival folklora. Ovim putem se željelo prikazati stvaralaštvo bosanskohercegovačkih građana u svijetu.

Festival je ispred Općine, svečano otvorio otvorio savjetnik načelnika Izudin Saračević, kazavši da je grad Bihać počašćen što je imao priliku da ugosti bh građane koji žive u dijaspori i njeguju kulturu i tradiciju svoje domovine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sinoć je Bihać ugostio mladost naše zemlke iz nekoliko zemalja Evrope te time poslao bh. javnosti poruku o neraskidivosti veze između domovine i dijaspore. – kazao je Saračević.

Manifestacija je okupila kulturno – umjetnička društva iz Švicarske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske te tri kulturno – umjetnička društva iz Bihaća i Travnika.

Na festival su došla najbolja kulturno – umjetnička društva, koja će se predstaviti sa velikim brojem narodnih igara iz Bosne i Hercegovine i okruženja. – kazala je koordinatorica projekta ispred SSDBiH Dinka Hrustanović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME