Svečano otvoreni bazeni u Crkvicama, posjetioci uživaju u kupanju i koncertu zeničkih grupa (FOTO/VIDEO)

Svečano otvoreni bazeni u Crkvicama, posjetioci uživaju u kupanju i koncertu zeničkih grupa (FOTO/VIDEO)

Na gradskim bazenima u Zenici danas je svečano otvorena ljetna sezona kupanja, a brojni građani odlučili su upravo prvog dana rada bazena u Crkvicama rashladiti se od visoka 33 stepena.

Osim što je Gradska uprava Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem osigurala, tradicionalno, besplatan ulaz za sve posjetitelje prvog radnog dana na bazene, Nedim Talić, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, koje rukovodi otvorenim bazenima u Crkvicama, priredio je i koncert nekadašnje zeničke grupe “Ama Gama” i Alena Šojke.

Bazeni od metar i po, dva, pet, ali i onaj za najmlađe posjetitelji bili su krcati posjetiocima, a koji će i ove godine spas od ljetnih vrućina potražiti upravo na zeničkim otvorenim bazenima.

Neizostavan dio posjete bazenima u Crkvicama su i tradicionalni skokovi sa tri, pet i deset metara visine, ali i sportski tereni na kojima posjetioci igraju odbojku i košarku.

Sudeći prema najavama, ovo bi mogla biti posljednja sezona kupanja na kompleksu u Crkvicama kakav je danas.

-Čini mi zadovoljstvo da imamo u najavi izgradnju zatvorenog bazena koji će uljepšati ovaj kompleks, a mislim da će ova sezona kupanja na bazenima biti posljednja u ovakvom izdanju.

Projekt izgradnje bazena se radi u dvije faze, prva obuhvata izgradnju zatvorenog bazena, a druga uređenje otvorenog kompleksa bazena što, svakako, nakon toliko godina, mislim da će biti veliko oduševljenje za građane Zenice – rekao je direktor Talić.

Iz preduzeća koje rukovodi bazenima su najavili da će i ova sezona kupanja biti praćena sa brojnim interesantnim događajima, koji će, pored bazena, biti dodatna atrakcija i motiv da Zeničani i ovo ljeto spas od vrućina potraže upravo na bazenima u Crkvicama.

Portla 072info posjetio je danas zeničke bazene, a u nastavku pogledajte videoinserte:

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE