Svećenik govorio protiv mafije: Oni mu stavili izbjeljivač u misno vino

Svećenik govorio protiv mafije: Oni mu stavili izbjeljivač u misno vino

Svećanik na jugu Italije krenuo je popiti vino iz kaleža kad je osjetio miris izbjeljivača. Vjeruje se da se radi o prijetnji mafije, prenosi Guardian.

Misa prekinuta

Felice Palamara tijekom nedjeljne mise u Crkvi svetog Nikole od Panaconija u Cesanitiju blagoslovio je vodu i vino, a zatim primijetio čudan miris. Misa je prekinuta, a laboratorijski nalazi potvrđuju da se u piću nalazio izbjeljivač, zbog čega je policija započela istragu.

Palamara je često govorio protiv ‘Ndranghete, najmoćnije i najbogatije kalabrijske mafije koja kontrolira evropsku trgovinu kokainom. Kaže da je od ranije izložen prijetnjama i zastrašivanjima, a nedavno su mu mafijaši zapalili i automobil. Gradsko vijeće Cesanitija je nedavno raspušteno zbog infiltracije ‘Ndranghete. 

Svećenici na meti mafijaša

Svećenika sad prati policijska zaštita. Na društvenim mrežama je napisao: “Moje oružje je ljubav, moj štit praštanje, moj oklop milost. Neću razmišljati o preprekama niti će me uplašiti tama.”

Lokalni biskup Atilio Nostro rekao je da biskupija “pati zbog zastrašivanja koje nije uobičajeno u životu normalnih kršćanskih svećenika”. 

– Iz ovog razloga još jednom bih pozvao kršćansku zajednicu da se ne preplaši ovog jezika nasilja. Ne smijemo pokleknuti te se prepustiti nemiru i bijesu – dodao je.

Palamara nije jedini lokalni svećenik na meti mafijaša. Francesco Pontoriero iz župe San Basilio Magno našao je mrtvu mačku pod haubom svog auta. Za svećenike u Italiji nije neuobičajeno da žive uz policijsku zaštitu. Maurizio Patriciello, svećenik u Caivanu kod Napulja, koji se godinama bori protiv mafijaškog kriminala, ima dva tjelohranitelja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE