Švedska firma planira otvoriti nova radna mjesta u više bh. gradova (VIDEO)

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Transcom Tuzla, švedska tvrtka sa njemačkim klijentima, koja je u jeku pandemije sredinom prošle godine otvorila prvi servisni centar u Tuzli zapošljava 100 radnika, a planira nova radna mjesta i nove centre u više bh. gradova.

– Prvenstveno nam je bitan kadar koji govori njemački jezik, a u budućnosti također planiramo da zapošljavamo kandidate koji su sposobni govoriti engleski, nizozemski i francuski jezik – kazao je za BHRT Amar Čajić, specijalista za zapošljavannje u Transcomu Tuzla.

ČITAJ JOŠ:  Nema poremećaja u funkcioniranju skupštinske većine u ZDK-a

Tarik Sakić, zaposlenik u pozivnom centru, kaže da tvrtka ima kompetentno radno osoblje, kompetentne vođe koji pomažu da se zaposlenici prilagode sve bolje poslu tako da postanu konkurentni na svjetskom tržištu.

Ovaj vid poslovanja se počeo širiti unazad dvadeset godina u svijetu. Za našu zemlju prednost je u prijenosu specifičnih znanja u cilju konkurentnosti domaće ekonomije.

U BiH strane tvrtke imaju jeftinu, a obrazovanu radnu snagu. To otvara mogućnost za rad po svjetskim standardima u uvjetima znatno boljim i plaćama većim od bosanskohercegovačkog prosjeka, što bi u nekoj mjeri u budućnosti moglo amortizirati nagli pad broja radno aktivnog stanovništva u BiH.

ČITAJ JOŠ:  Prošlo je 45 godina od tragične smrti Džemala Bijedića

GODISNJICA
MARKETING