Sveštenik osuđen na 21 godinu zatvora zbog silovanja djece

47bda43dd51b2f4853a6f7dabfb7c723
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Okružni sud u ruskoj Orenburškoj oblasti osudio je sveštenika Nikolaja Stremskog na 21 godinu zatvora sa strogim mjerama obezbjeđenja zbog silovanja i seksualnog zlostavljanja djece.

– Nikolaj Stremski se osuđuje na 21 godinu u kaznenoj koloniji sa visokim mjerama obezbjeđenja i dvije godine ograničene slobode. Lišen je prava na učestvovanje u aktivnostima vezanim za djecu u narednih 20 godina i oduzet mu je Orden Roditeljska slava – izjavio je sudija.

Stremski je optužen za silovanje i druga nedjela protiv djece. U spisima predmeta nalazi se nekoliko tačaka za nepristojan napad, silovanje, uključujući maloljetnike, kao i mučenje, nagovaranje maloljetnika da počini antisocijalna djela i krijumčarenje posebnih tehničkih sredstava za potajno uzimanje informacija.

Saslušanje je održano iza zatvorenih vrata.

Prema riječima detektiva, Stremski je u periodu od 1999. do 2019. godine počinio seksualne delikte usmjerene ka 11 djece i nagovarao ih da piju alkohol. Stremski je otac devetoro djece, od kojih je jedno usvojeno, a nad ostalih osmero mu je dodijeljeno starateljstvo.

Sveštenik je od 1994. godine, usvojio je ukupno 33 djece i bio je staratelj za još 40 njih. Njemu je bilo zabranjeno da obavlja dužnosti sveštenika tokom istrage.