Svetozar pripremio sahranu za ženu, kad su mu rekli da je živa krstom krenuo da tuče policiju

Svetozar pripremio sahranu za ženu, kad su mu rekli da je živa krstom krenuo da tuče policiju

Svetozar P. (50) iz jednog sela u opštini Koceljeva u Srbiji napao je policijske službenike koji su mu došli u kuću nakon što je prijavio da mu je supruga preminula.

Ali ona uopšte nije bila mrtva. To je tek početak priče koja nalikuje na film prepun crnog humora.

Svetozar i L. P. (64) živjeli su u vanbračnoj zajednici u njegovoj kući. Nakon što je mislio da mu je žena umrla, javio je to njenoj kćerki. Ona je obavijestila policajce koji su stigli u kuću s ljekarom iz lokalnog doma zdravlja koja je trebalo da potvrdi smrt, piše “Kurir“. 

Kada su policajci i doktorica došli u Svetozarovu kuću, sve je bilo puno rodbine i prijatelja. Svi su mu izražavali saučešće zbog smrti supruge. Svetozar je pripremio već i kovčeg i krst. A onda, preokret.

“U kuću su već bili dopremljeni kovčeg i krst, sve je bilo spremno za sahranu. Jedan od policajaca prišao je Svetozaru kako bi obavio razgovor s njim, a doktorica je ušla u sobu u kojoj je ležala ‘pokojnica’ kako bi konstatovala smrt. Međutim, ubrzo se pojavila na vratima i rekla da je žena živa”, priča izvor, prenosi “Kurir” ovu nevjerovatnu priču.

Nakon toga i policajac je ušao u sobu i uvjerio se da L. P. diše i da je samo bila u nesvijesti. Policajac je ovu bizarnu situaciju mislio zaključiti tako što će ženu odvesti u dom zdravlja na pregled, ali Svetozar je u tom trenutku potpuno poludio.

“Umjesto da mu bude lakše što mu je supruga živa, Svetozar je tada dohvatio drveni krst koji je kupio za ženinu sahranui njime pokušao udariti policajca. Potom je prišao policijskom vozilu i tim krstom polupao stakla. Jedan policajac je povrijeđen”, objašnjava sagovornik.

Kako se doznaje, policajci su savladali Svetozara nakon čega je, po nalogu tužilaštva, prebačen na psihijatriju.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE