Svijetu “prijeti” nestašica iPhonea

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Američka kompanija Apple neće dostići cilj proizvodnje svoj novog iPhone 13 pametnog telefona prije božićnih i novogodišnjih praznika zbog svjetske nestašice čipova.

Elektronski gigant je predvidio prozvodnju od 90 miliona iPhone uređaja do kraja godine, ali će morati da se zadovolji sa 80 miliona, pošto njegovi snabdjevači Broadcom i Texas instruments ne mogu da odgovore tražnji, navodi se u članku agencije Bloomberg.

Apple je sredinom septembra predstavio novu seriju pametnih telefona koji uključuju četiri modela od verzije iPhone 13 Mini, po početnoj cijeni od 700 dolara do iPhone 13 Pro Max po početnoj cijeni od 1.100 dolara.

ČITAJ JOŠ:  Apple priznao? Već pretražuju telefone i to od 2019.

Prema tvrdnjama analitičara, potražnja za iPhone 13 telefonima je velika u svijetu, posebno u Kini i u SAD, pa će Apple-u nedostajati najmanje pet miliona komada za sezonu praznika ako se tražnja nastavi ovim tempom.

Šef Apple-a Tim Kuk je, prilikom objavljivanja kvartalnih rezultata kompanije krajem jula, rekao da očekuje veća ograničenja u sanbdjevanju za taj kvartal nego za prethodna tri mjeseca.

On je podsjetio da ograničenja imaju i druge kompanije u tom sektoru i da ona nisu samo svojstvena za Apple, precizirajući da dio problema leži i u tome što je potražnja znatno veća od onoga što je kompanija prognozirala, piše Telegraf.

ČITAJ JOŠ:  Otkriven pravi razlog zbog kojeg nastaju strije

GODISNJICA
MARKETING