Svim radnicima plaće će biti povećane za 100 KM

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Koordinacija sedam sindikata u Kantonu Sarajevo održala je danas sastanak sa predstavnicima Vlade KS na kojem su se dogovorili da svim radnicima linearno počev od 1. januara ove godine plaće budu povećane po 100 KM.

Potvrdio nam je to Elvis Zornić, predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u KS, dodajući da štrajka upozorenja, koji je najavljen za 22. februar, neće biti.

– Napravljen je sporazum da svim radnicima linearno, od najnižeg do najvišeg koeficijenta, plaće budu povećane za 100 KM u netu – naveo je Zornić.

Posjetimo, na sastnaku koji je održan prošlog četvrtka, predstavnici Vlade KS predlagali su povećanje plaća za 90 KM. No sindikalisti to nisu prihvatili i ostali su prvi svom zahtjevu od 120 maraka povećanja.

– Našli smo se na sredini. Morali su i oni voditi računa da ne izađu iz okvira nacrta budžeta. Mi smo imali razumijevanja s obzirom na to da su prihvatili našu platformu da svi moraju dobiti isto. Oni će to sada morati na Vladi odobriti i ovjeriti, a predstavnici Sindikata to trebaju predočiti svojim članovima. Mislim da neće biti nikakvih problema i da je ovo konačna odluka – kazao je Zornić.

Faktor.ba