Portal 072info

Svjetski talenat: Musa MVP i najbolji strijelac Final Foura

U finalu završnog turnira Prvenstva Hrvatske za juniore KK Cedevita je u Košarkaškom centru Dražen Petrović u vrlo uzbudljivoj utakmici poražena od Cibone sa 82:77, a za poraz je presudilo nekoliko poteza u završnici, prenosi novinska agencija Patria.

Najefikasniji igrač bio je Džanan Musa sa 32 poena, devet skokova, četiri asistencije i četiri ukradene lopte (valorizacija 56). Po završetku Final Foura proglašen je najboljim igračem (MVP) i najboljim strijelcem turnira te je tako još jednom potvrdio da je definitivno jedan od najvećih evropskih i svjetskih talenata u svom godištu. Naime, tek će za par dana navršiti 17 godina.

– Mislim da je Cibona dosta dobra i talentirana ekipa. Mi smo imali svoje šanse, no nismo ih iskoristili. Mogli smo na kraju utakmice voditi, ali što je tu je. Čestitam Ciboni. Momci se trebaju nastaviti dalje razvijati, a ja se vraćam u seniorski pogon i dat ću sve od sebe da momčad napravim boljom – izjavio je poslije finala Džanan Musa.

– Mislim da je utakmica bila dobra i da su se obje ekipe pokazale u dobrom svjetlu. Na kraju je Cibona imala malo više spretnosti i osvojila je juniorsko prvenstvo. Ja im na tome čestitam. Mi smo dali sve od sebe. Bilo je tu dobrih trenutaka. Isto tako jedan ili dvojica naših igrača možda danas nisu bili na nivou na kojem su trebali, ali što je tu je – izjavio je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Za Cedevitu je ipak dobra vijest što je Musa dobio individualna priznanja.

– Džanan je pokazao da je stvarno igrač velike kvalitete i samo treba nastaviti ovako raditi – rekao je Mamić.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”

nap.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box