Tajne žena koje uvijek mirišu dobro

Postoje žene koje baš uvijek mirišu dobro bez obzira na to koje je doba dana. Ovo su njihove tajne

1. Biraju jače mirise

Dok citrusni mirisi brzo izlape, začinjeni i drvenasti mirisi s notama poput sandalovine duže se zadržavaju na koži. Stoga ako želite da se parfem duže osjeti, birajte ove iz posljednje grupe. Inspirišite se i parfemima drvenastih i začinjenih mirisa iz naše foto galerije.

2. Mirise nanose u slojevima

Od gela za tuširanje preko losiona za tijelo do ulja, većina omiljenih ženskih mirisa dolazi u različitim oblicima. Kada nosite više tih mirisa odjednom, stvarate slojeve mirisa koji će se osjetiti tokom čitavog dana.

3. Znaju gdje je najbolje nanijeti parfem

Umjesto na zapešće, parfem nanose na toplija (i često skrivenija) mjesta na tijelu, poput trbuha i grudi te iza koljena i uši. Zbog topline tih dijelova tijela, miris će se u potpunosti razviti te će se gornje, srednje i bazne note parfema u potpunosti osjetiti.

4. Nikada ne utrljavaju parfem

Mnoge žene po navici trljaju ruku o ruku kada nanesu parfem, ali pokušajte se te navike riješiti. Naime, utrljavanjem parfema gube se gornje note zbog čega će se osjetiti samo srednje i bazne note te će se miris parfema kraće zadržati na koži.

5. Znaju kada je najbolje nanijeti miris

Najbolje vrijeme za nanijeti miris je netom poslije tuširanja, dok je koža još uvijek mrvicu mokra. Vlaga će omogućiti mirisu da se duže zadrži na koži. Osim toga, na taj način miris će se upiti te neće postojati rizik da zamrljate svoju omiljenu bluzu ili da nakit izgubi boju kada dođe u kontakt s tek nanesenim parfemom ili uljem za tijelo.

6. Održavaju vlažnost kože

Uvijek hidratizirajte kožu prije nego na nju nanesete parfem. Suha koža obično upije određenu količinu mirisa zbog čega miris brže izblijedi. Kada je koža hidratizirana, parfem se ima za što zadržati te tako traje duže.

7. Parfeme drže na dobrom mjestu

Izloženost vrućini i vlazi uništava molekule mirisa u parfemu pa izbjegavajte bočice parfema držati u kupaonici. Najbolje ih je držati u rashlađenim, suhim dijelovima kuće, npr. na gornjoj polici ormara.

8. Parfem nanose barem dvaput tokom dana

Koža je živi organ koji diše i ne može u nedogled na sebi zadržati miris. Zato je najbolje uvijek uz sebe imati bočicu parfema kako biste tokom dana osvježili miris koji nosite na sebi i kako biste uvijek mirisali dobro.

NN/zadovoljna.hr

Prethodni članakSudar najbolje obrane sezone i najvećeg iznenađenja Lige prvaka večeras na OBN-u
Sljedeći članakNa graničnim prijelazima otkrivena dva slučaja prepravke broja šasije