AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava

Ukrajinu trese skandal nakon što je policija počela da istražuje slučaj 8-godišnje blogerke Milane Mile Mahanec koja se zabavlja sa 13-godišnjim dečakom, takođe blogerom, uz potpuni blagoslov majke Darje.

Malena Mila ima skoro sedam milina pratilaca na platformi Likee, koja nalikuje TikToku, a popularna je među ruskom i ukrajinskom omladinom. S druge strane, na Instagramu je prati još pola miliona ljudi.

Ova osmogodišnjakinja ne samo da aktivno bloguje pod pokroviteljstvom majke Darje, već radi i kao dječji model na brojnim revijama, prenosi “RT”.

Nedavno je na Instagramu, u sada već izbrisanom postu, objelodanila da je stupila u romantičnu vezu sa 13-godišnjim blogerom Pašom Pelom iz Moskve.

“Paša i ja smo sada par”, napisala je djevojčica.

Uprkos tome što je cijela priča tek nedavno privukla pažnju šire javnosti, čini se da njihov odnos traje već izvesno vrijeme. Naime, oboje su na svojim storijima objavljivali fotografije na kojima se ljube, pa čak i spavaju u istom krevetu.

Na jednoj fotografiji vidi se kako su zagrljeni, dok Milana pere zube i to samo u donjem vešu. Kada su njihove fotografije postale tema medija u Ukrajini, a i šire, većina sumnjivih fotografija i video zapisa je uklonjena, a ostavljene su samo one gde dečak i djevojčica nisu sami, ili su u uobičajenim situacijama.

Majke ove djevojčice Darja na Instagramu je objasnila da nije imala problem sa vezom svoje ćerke, kao i da je to “njihov život i da oni sami moraju da shvate šta i kako”. Ova mama se zbog svega našla na udaru brojnih kritika i negativnih komenatra, a neki čak idu dotle da zahtjevaju od vlasti da je procesuiraju i oduzmu starateljstvo.

“Milina mama Darja ima probleme u glavi. Seksualizuje sopstveno dijete za novac. Ona ne shvata da pored djece i tinejdžera, ogroman broj komentara potiče od pedofila. Problem dečjih modela i dece koja učestvuju na takmičenjima za lepotu oduvek je bio karcinom šoubiznis industrije. Danas toj grupi pripadaju i deca blogeri”, napisala je Ukrajinka Gerda Veber, jedna od najglasnijih kritičara celog slučaja.

Oglasila se i advokatica Ana Maljar koja tvrdi da je Darja od “svoje ćerke, osmogodišnje devojčice napravila zavodljivu ženu za perverznjake”.

Skandal je prokomentarisao i ukrajinski novinar i bivši političar Igor Mosijčuk koji je rekao da cijela stvar zahteva “hitnu intervenciju nacionalne policije”.

“Sve ovo na Milinim i Pašinim društvenim mrežama, vrlo je bliska dečjoj pornografiji i privlači i stilmuliše pedofile da deluju”, napisao je na svojoj Fejsbuk stranici.