Portal 072info

Tanković bi mogao zaigrati za BiH u Brazilu?!

tankovic
Mladi napadač engleske ekipe Fulhama Muamer Tanković mogao bi zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Naime, Tanković je načelno dao pristanak da obuče dres Zmajeva, nakon što je sa njim razgovor obavio napadač Manchester Citya Edin Džeko. Džeko je, izgleda, uspio privoliti Tankovića da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a sa druge strane “napad” je izvršio predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić, koji je obavio razgovore sa Muamerovim ocem, prenosi portal fresh.

Međutim, Tanković nema sportsko državljanstvo Bosne i Hercegovine, ali je do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu ostalo još oko četiri mjeseca, što je sasvim dovoljno vremena da se obavi sva neophodna papirologija.

Tanković ima veliku želju da sa Zmajevima zaigra na Svjetskom prvenstvu, a selektor Safet Sušić bi u njemu dobio toliko traženog trećeg napadača, uz Džeku i Vedada Ibiševića. Za nadati se da će svi papiri biti brzo riješeni, pa da ćemo ovog sjajnog mladog napadača gledati u dresu Bosne i Hercegovine.

Podijelite članak