Portal 072info

Tanović osma na Svjetskom prvenstvu, historijski rezultat za bh. biciklizam

Lejla Tanovic
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Tanović osvojila je osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u maraton disciplini održanom u Turskoj.

Selektor biciklističke reprezentacije BiH Amar Njemčević istaknuo je u telefonskom razgovoru za Fenu iz Turske da su se izuzetno pripremali, čitavu sezonu podredili tom takmičenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Znali smo, od početka, da se Lejla može takmičiti protiv najboljih na svijetu. Naš plan je bio plasman među prvih deset na svijetu. Od početka utrke bilo je otpilike tako, da bi pred kraj napredovala za dvije pozicije i prošla kroz cilj kao osma plasirana na Svjetskom prvenstvu u maratonu”, naglasio je.

Biciklistkinja Lejla Tanović kaže da je takav plasman historijski uspjeh za Bosnu i Hercegovinu, za utrku kaže da je bila fizički zahtjevna. Vozilo se 80 km, sa 2.500 metara uspona. Vozila je to za tri sata i 50 minuta. Bilo je toplo što je, kaže, za nju bio izazov.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ovo je moj prvi nastup na svjetskom prvenstvu. Cilj je bio visok. Tako smo trenirali, tako se pripremali. Ovo mnogo znači za mene i moju karijeru, sve smo bliži normi za olimpijske igre u Tokiju. To je velika stvar i za BiH, ali i za biciklizam u BiH”, kazala je.

Istaknula je podršku Olimpijskog komiteta BiH te federalnog i resornog ministarstva Kantona Sarajevo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Biciklistkinja Lejla Tanović četverostruka je balkanska prvakinja, 14 puta državna prvakinja BiH i jedna od najboljih biciklistkinja BiH. Trenutno je 47. na svjetskoj rang listi, a očekuje se značajan napredak nakon upisa bodova osvojenih na Svjetskom prvenstvu u Turskoj.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME