Tarik Filipović: Još jedan SFF, još jednom ovaj grad ima posebnu čar

Podijelite vijest

Bh. glumac i voditelj Tarik Filipović boravi u Sarajevu gdje uživa u čarima 28. izdanja Sarajevo Film Festivala. To su dani kada Sarajevo odiše na poseban način.

Brojne poznate ličnosti posjete glavni grad naše zemlje, tako je bilo i ovog puta. Podsjetimo, u Sarajevu je Mads Mikelsen (Mikkelsen), poznati danski glumac, kao i Džesi Ajsenberg (Jesse Eisenberg), koji je kandidat za Oscara, te dobitnik Počasnog Srca Sarajeva.

– Još jedan SFF, još jednom ovaj grad ima posebnu čar. Jedan ponos, jedan brend. Volio bih da ih je više ovakvih. Isto kao i kada neki naš vrhunski sportista koji napravi nešto za ovu državu više nego oni koji bi to trebali raditi – rekao je Filipović za portal “Avaza”.

Mnogo dobrih mladih glumaca

Sinoć je ponovo vodio ceremoniju dodjele nagrada “Srce Sarajeva” za TV serije.

– Pa dobro, ja se nadam da će sljedeće godine neko meni dodjeljivati. Ja to gledam sa zadovoljstvom i gledam kako bogatstvo ovaj bazen, ova regija ima od glumaca, režisera, dobrih glumaca i mene to ispunjava ponosom i podstiče na daljni što bolji rad – istakao je Filipović te dodao kako ima mnogo dobrih glumaca, čije vrijeme nadolazi.

Filipović je u Barceloni snimao dugometražni, igrani filmu o vaterpolskoj Furiji na OI ‘92. i legendarnom treneru Draganu Matutinoviću, koji u Španiji ima “status božanstva” otkad je tamošnje vaterpoliste odveo do prve olimpijske medalje.

– Bilo je jedno divno iskustvo igrati na jeziku koji ne znaš i to jednu veliku ulogu. Čuo sam da je odlično ispalo. Idemo 1. septembra na premijeru supruga Lejla i ja i nadam se da ćemo i mi biti zadovoljni kao režiser – kazao je Filipović.

Najveća ljubav

Rekao nam je da je pomalo počeo učiti španski, ali da mu treba još vremena. Ipak, želja mu je da savlada, kako kaže, taj lijepi jezik.

Naravno, razgovor s Tarikom Filipovićem ne može proći, a da se ne pomene njegova Zenica i FK Čelik.

– Vratit ćemo se mi, bit ćemo jači i bit će Čelik opet onaj stariji. Meni znači kada ljudi u Sarajevu kažu da jedva čekaju da se Čelik vrati. Kao i kad Veleža nije bilo, nije to to. Ja sam engleski tip navijača, možemo biti i u 7. ligi, ali to je moja najveća ljubav – poručio je Filipović za portal “Avaza”.

Avaz


Podijelite vijest