Tarik u nevjerici: “Ne znam je li se ovo dogodilo u povijesti Milijunaša”

b0010a2bee730a30fb8d

Nakon što je prošle sedmice u kvizu Tko želi biti milijunaš? ostao na osvojenih 1.000 kuna, ali sa svim džokerima u ‘džepu’, mladi Mario Hlevnjak, 23-godišnji električar iz Bednje odnosno Vrbna, nastavio je svoj put prema milion kuna, no ipak ostao na minimalnom iznosu.

Naime, deveto pitanje za 16.000 kuna glasilo je: ‘Koja književna junakinja ima tri imena?’.

Iako je voditelj Tarik Filipović odmah komentirao kako ga pitanja ‘maze’ do sada, ovo pitanje Mariju očito nije leglo. Mario je rekao da ga vuče B te da to mora značiti da je pravo, a Filipović je odmah reagirao i podsjetio ga da ima džokere i upitao ga je li ima ikakvu podlogu za taj svoj odgovor.

Brzopleto je odgovorio da mu je konačan odgovor B: Gundulićeva Dubravka, iako ga je Tarik pokušao suptilno nagovoriti da zovne džokera – zovi ukoliko mu neko zna književnost.

Čini se kako je Mario htio ipak riskirati, a to ga je dovelo do toga da kući ode s minimalnim iznosom – 1000 kuna.

“Pa mladiću.. mladiću.. nagovarao sam vas na džoker zovi, rekao sam nemojte, nemojte, nemojte.. jer nisam zbilja vidio razlog za ovo..”, kazao je Tarik nakon što mu je obznanio da je tačan odgovor ipak A: Marinkovićeva Glorija.

Tko želi biti milijunaš? - undefined
Screenshot: Tko želi biti milijunaš?

Drugi takmičar večeri bio je Dubravko Diklić iz Zagreba, diplomirani inženjer elektrotehnike koji je svoje mjesto osigurao time što je tačno posložio dijelove spomenika banu Jelačiću na glavnom zagrebačkom trgu odozdo prema gore.

Iako se Dubravko činio vrlo siguran u svaki svoj odgovor, pa tako i ovaj zadnji koji ga je ‘unesrećio’, pitanje koje ga je vratilo na 1000 kuna bilo je osmo za 8000 kuna: Koliko centimetara nedostaje jardu da ‘postane’ metar?

Dubravko je vrlo samouvjereno odgovorio da pitanje zna i odgovorio da mu je konačan odgovor B:5,86 cm. Iako je znao koliko iznosi jard, ipak je krivo preračunao te je tačan odgovor bio C: 8,56 cm.

Tko želi biti milijunaš? - undefined
Screenshot: Tko želi biti milijunaš?

“Šteta, ja sam vjerovao da znate zbilja, tako ste mi bili samouvjereni.. šteta, ostaše svi džokeri..”, kazao mu je Tarik prije odlaska, a potom se još jednom osvrnuo na situciju prije biranja sljedećeg takmičara i kazao: “Ne znam je li se dogodilo u povijesti ‘Milijunaša’ da su dva natjecatelja u istoj emisiji otišla bez ijednog potrošenog džokera.”

IZVORRadiosarajevo
Prethodni članakZa zaštitu ruku: Uz jednostavan trik zaštitite ruke dok perete sudove
Sljedeći članakTvorci Nutelle otkrili da cijeli život pogrešno izgovaramo ime ovog omiljenog namaza, evo kako je pravilno