Portal 072info

Teroristi planiraju napad za doček Nove godine?

Policija je dobila upozorenje da bi teroristi mogli izvesti bombaše napade na javnim mjestima.

Nakon što je dobila upozorenje tajne službe da teroristi planiraju napade između Božića i Nove godine u europskim gradovima, bečka policija u visokom je stepenu pripravnosti, piše OE24, prenosi Večernji list BiH.

Mjere sigurnosti su dodatno pooštrene, a trenutno svi raspoloživi policajci i kriminalisti rade na sprječavanju potencijalnih terorističkih napada.

Policija je dobila upozorenje da bi teroristi mogli izvesti bombaše napade na javnim mjestima na kojima će se okupiti velik broj ljudi. Austrijska policija istražuje sedam osoba koje bi mogle biti potencijalni napadači.

Upozorenje vrijedi do petka, a policija se fokusirala na centar grada, trgove, ulice s trgovinama te podzemnu željeznicu. Snage sigurnost posebno će pratiti stanje na Rathausplatzu gdje se očekuje da će oko milijun ljudi slaviti doček Nove godine.

Policajcima iz Beča pomoći će kolege iz Štajerkse, Gradišča, Donje Austrije, a na terenu će biti i specijalaca. Policija, u slučaju konkretnih prijetnji, ne isključuje ni mogućnost da će se novogodišnje slavlje otkazati.

bh-index.com

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box