TERZIĆ: Menadžment i radnici učiniti će sve da spase “Zenicatrans”, ali…

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U Javnom komunalnom preduzeću „Zenicatrans – prevoz putnika“ trenutno se radi na potpisivanju novog reprograma duga sa Poreznom upravom.

Paralelno, vrši se detaljna analiza poslovanja, rentabilnosti autobuskih linija i mnogih drugih detalja koji bi se mogli pokazati kao ključni, za budućnost ovog preduzeća.

Direktor, Darmin Terzić, ističe da trenutno najveći problem u poslovanju Javnog komunalnog preduzeća „Zenicatrans – prevoz putnika“, izuzev duga prema Poreznoj upravi, jeste nedostatak kvalifikovane radne snage, tj. vozača autobusa, zbog čega je krajem prošle sedmice raspisan konkurs za prijem 40 radnika.

Ono što je sigurno, kaže, jeste da će menadžment i radnici učiniti sve kako bi spasili preduzeće, ali to neće biti moguće bez finansijske pomoći Grada i Gradskog vijeća Zenica. O ovoj temi trebalo bi se razgovarati već na narednoj sjednici GV Zenica, koja bi se mogla održati do kraja augusta.

“Ukoliko sredstva budu odobrena, moći će se normalizovati isplata zaostalih plata za 6. i 7. mjesec, kao i doprinosa”, dodao je Terzić.

Ujedno, ta pomoć bila bi dodatni vjetar u leđa, tim prije ako se zna da je menadžment uspio postići sporazum sa predstavnicima sindikata.

Zenicatrans – prevoz putnika trenutno upošljava 159 radnika, a ukupan dug preduzeća, sa zateznim kamatama, prema Poreznoj upravi, radnicima i dobavljačima iznosi oko 7 miliona konvertibilnih maraka.

Zenicainfo

GODISNJICA
MARKETING