Portal 072info

Terzić: Sindikat je zakasnio s deblokadom stanice, izgubili smo mnogo novca

Sindikat i radnici “Zenicatransa” konačno su danas odlučili, nakon više od 40-ak dana, odblokirati Autobusku stanicu, koju su blokirali 31. decembra prošle godine i tako onemogućili prijem putnika.

Darmin Terzić, direktor “Zenicatransa”, komentirao je deblokadu stanice, kazavši da je Sindikat, nažalost, zakasnio s odlukom da se stanice danas konačno deblokira.

-To je trebalo davno učiniti jer smo do sada izgubili mnogo novca. Međutim, kada govorimo o deblokadi, ona može pogodovati samo prevozniku kojeg će grad izabrati da preuzme stanicu i to će se desiti još sutra. S obzirom na to da je stanica zvanično u Zemljišno-knjižnom uratku na gradu, sutra se ona najlegalnije dodjeljuje prijevozniku koji se pokaže kao najoptimalniji i bude ispunio uslove za preuzimanje stanice – rekao je Terzić.

Međutim, uprkos svemu, on ističe da mu je drago što je došlo do deblokade.

-Nijednog trenutka nije ni trebala biti blokirana jer je tada bilo sporno samo gorivo za gradske linije. Podržavam svaku odluku koja će utjecati na smanjenje problema koji se javljaju. Do sada su se stvarale ogromne gužve zbog ulaska i izlaska putnika izvan stanice, a putnici su bili izloženi i riziku- rekao je on.

Posebno je naglasio da deblokada stanice neće ništa značiti za “Zenicatrans” u finansijskom smislu, te da će je u ovim uslovima moći koristiti još maksimalno sedam dana.

Podijelite članak
  • 283
    Shares

Počitajte još

BABAJIĆ: Dva miliona koja želi SDA i ne bi osigurala sanaciju preduzeća

Redakcija

Zenicatrans poziva sve aktere na dogovor u interesu preduzeća i Grada Zenice

Redakcija

IZ ARHIVA | SMIŠLJENA LIKVIDACIJA ZENICATRANSA: Kada SDA pozove na zakonitost, spašavaj se ko može!

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box