c 15
AUTOR: H.D.
DATUM: lip 17, 2021 @ 16:40
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
FIXGEHALT

Pjevač Novica Zdravković, brat legendarnog Tome Zdravkovića, preminuo je sinoć u KBC Zvezdara.

Skoro dvije decenije vodio je bitku s opakom bolešću karcinomom bešike. Novica je prije tri i po godine saznao da je bolest uzela maha, te da je tumor postao zloćudan, zbog čega se povukao iz javnog života. Katkad se oglasio u javnosti, pa je tako govorio i za “Dnevni avaz”.

Naravno, veliku podršku mu u najtežoj životnoj borbi pružila mu je supruga Jelena.

Dugo godina je stvarao u sjenci svoga brata Tome Zdravkovića za koga je, po sopstvenom tvrđenju, napisao jedan od hitova, pjesmu „Umoran sam od života“. Njegov život isprepleten je tragedijama, o čemu je svojevremeno i sam pričao, tvrdeći da nosi prokletstvo zbog djevojke koja je prije više od tri decenije poginula.

Prilikom gostovanja u emisiji „Grand magazin“, ispričao je svoju priču.

– Bila je veoma lijepa i dolazila je svake noći u kafanu u kojoj sam pjevao. Znao sam da je bila zaljubljena u mene, ali joj tu ljubav nisam uzvratio jer sam tada bio ženskaroš i mijenjao nekoliko djevojaka za noć. Nisam htio da je iskoristim i stavim u isti koš s njima, želio sam da ostanemo prijatelji — kazao je pjevač i dodao da su jedne noći sjedeli u kafani do zore i da je ona pijana sjela u automobil i krenula na posao.

– Na pančevačkom mostu se kamion zakucao u nju i na mjestu je ostala mrtva. Poslije nekoliko sati su mi javili da je više nema – kazao je Zdravković.

Nakon toga, preminula mu je i rođena sestra.

– Život mi se raspadao. Godinu od kada je umrla sam svakog jutra ranom zorom išao na njen grob mrtav pijan, pričao i onda bih zaspao – kazao je on i dodao da je ubrzo nakon nje je umro njen muž, a njegov zet.

– Zatim moj Toma… Umro je u najgorim mukama. Molio sam ljekare da ga uspavaju, a oni nisu htjeli – ispričao je tada naglasivši da odmah poslije Tome je umro sinovac od 26. godina.

– Ta djevojka koja je poginula prije više od tri decenije mi uzima sve drago. Na proljeće sam bio kod jedne žene koja se bavi tim stvarima, proročanstvima ili kako već, i ona mi je rekla da mi se ta djevojka sveti za neostvarene snove. Uzima sve što mi je najdraže. Neka uzme mene odmah nemam strah, samo neka mi ne dira porodicu – rekao je on.

LIDER