TEŠKE SUDBINE NAKON KATASTROFE: Pokušao se raznijeti bombama jer mu je poplavljena kuća

Podijelite vijest

Slavko Balać (57) iz Kukulja kod Srpca u nedjelju oko 18 sati se, prema tvrdnjama mještana, pokušao ubiti trima bombama jer je bio ogorčen što mu je u ovim najnovijim poplavama ponovno nastradala kuća koju je sebi kupio u ovom selu

Slavko Balać (57) iz Kukulja kod Srpca u nedjelju oko 18 sati se, prema tvrdnjama mještana, pokušao ubiti trima bombama jer je bio ogorčen što mu je u ovim najnovijim poplavama ponovno nastradala kuća koju je sebi kupio u ovom selu.
Kako pričaju mještani, Slavko je bio sam u svojoj kući, koja je opkoljena vodom, a odjednom su se otamo začule eksplozije. Čim su čuli detonacije, mještani su potrčali prema Slavkovoj kući te su gacajući po vodi, ušli unutra i zatekli su ranjenog Balaća s rastrganom nogom.

Brza pomoć

– Nas nekoliko je nesretnog čovjeka odmah izvuklo iz kuće i prenijeli smo ga preko vode sve do suhog dijela na lokalnoj cesti gdje smo ga polegli na zemlju i stali mu ukazivati pomoć. Vidjelo se  da su ozljede strašne, obilno su mu krvarile desna šaka i noga, ali je Slavko bio vrlo pribran i stalno je s nama komunicirao. Zbrinuli smo ga do dolaska Hitne pomoći koja ga je prevezla u Klinički centar u Banjoj Luci, rekao je mještanin Darko Jungić.
Kako se moglo čuti, Balać je operiran u Banjoj Luci, a amputirana mu je desna noga. Balaćeva supruga, koja je u trenutku eksplozije bila u susjedstvu, doživjela je veliki šok, pa su i njoj liječnici morali ukazivati pomoć. I Balaćev sin, koji živi u Banjoj Luci, došao je na mjesto nesreće te je pomagao liječničkim ekipama u zbrinjavanju svog oca. Neslužbeno se po selu priča da se Slavko htio ubiti bombama jer mu je kuća po tko zna koji put poplavljena, ali službenih potvrda ove informacije jučer nije bilo.

Godinama se bori s poplavama

Mještani pričaju da je Slavko prije nekoliko godina kupio kuću u selu Kukulje, ali da nije znao da se ovo imanje nalazi na neobrađenom području pored Vrbasa te da je često na udaru vode. Od useljenja Slavka su dočekale prve poplave s kojima se bori već godinama, a sumnja se da mu je prekipjelo nakon što mu je ovaj put voda ušla pola metra u kuću. Očevid su na mjestu jučerašnje eksplozije obavili policajci iz Policijske postaje Srbac koji su taj dan imali još nekoliko intervencija zbog slijetanja vozila s ceste i drugih nesreća prouzročenih poplavama. U neposrednoj blizini kuće obitelji Balać viđeno je i jedno putničko vozilo koje je već danima zarobljeno na sredini makadamskog puta u vodi, a slični prizori se mogu vidjeti cijelom dužinom ovog naplavljenog sela.