selim2 750x500 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
Kurbani 2021

Selim Selimović je jedan od takmičara “Zvezda Granda” koji je na sebe skrenu pažnju sjajnim nastupima i dobrim izborom pjesama.Poznato je da je rođen u Nišu, a već godinama živi u Njemačkoj gdje se bavi muzikom, a ovom prilikom nam je ispričao i zbog čega je odlučio da se odseli kao i koliko mu je bilo teško da počne novi život u dalekoj državi.

– Bilo mi je mnogo teško, posebno zato što nisam znao jezik, ali nisam se pokajao. Moja djeca sada tamo idu u školu i to je za njihovu budućnot– iskren je bio Selimović.

Poslije njegove porodice, muzika mu je  najveća ljubav, međutim nije bila njegov primaran životan poziv.

Kada sam otišao u Njemačku radio sam svašta da bih zarađivao za svoju porodicu. Muzikom se bavim od 2015. godine i to sasvim slučajno. Jedan drug me je čuo kako pjevam i pozvao na probu, nakon čega sam počeo da radim sa njima– ispričao je Nišlija i dodao kako je kao mali maštao da bude bubnjar. Publici se kroz ovo takmičenje predstavio upečatljivim žanrom, za koji kaže da su krivi njegovi mentori.

Ja uvijek vjerujem svojim mentorima, oni su me i uveli u ovaj pravac. Ja nikad ne bih pjevao ovo, htio sam da pjevam i Pejovića i Sašu Kovačevića i mnoge druge, ali da sam pjevao to što sam ja htio odavno bih ispao- kaže Selim.