9816e1174e96e824d7c22b46a1abf10a


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Starleta Tijana Maksimović (28), poznatija kao Tijana Ajfon, u srijedu je izašla iz pritvora nakon gotovo mjesec dana, a sada je progovorila o iskustvu iza rešetaka.

– Iskreno, nije lako. Ko kaže da je lako, laže. Ali, zahvaljujući zatvoru u Bijeljini i svim ljudima koji su tamo zaposleni, meni je ovaj pritvor bio nekako laganiji, jer su se svi ponijeli prema meni ljudski. Hvala im na svemu, to im nikada neću zaboraviti – rekla je.

Kaže kako je ovo jedna velika škola te ne želi da se to ikome dogodi.

– Ja sam kolateralna šteta. Svako je mogao doći u priliku da ode na party i da je tamo neko ko ne treba biti i da upadne policija. Ali, hvala Bogu, uz dobar tim advokata, ja sam na slobodi – poručila je.

Uhapšena je u velikoj policijskoj akciji s još 35 osoba. Osumnjičeni se terete za zloupotrebu opojnih droga, neovlašteno posjedovanje oružja i prostituciju.

– U zatvoru su me gledali kao kraljicu! Bila sam tamo zvijezda, kao da im je Madonna došla – otkrila je za Informer.

Pohvalila se kako je vrijeme u zatvoru iskoristila da se lijepo odmori i naspava.

– Nisam imala nikakvih neugodnosti. Super sam! Osjećam se odlično! Lijepo sam se družila sa stražarima, bili su veoma korektni, šalili smo se, kuhala sam im kafu – ispričala je.

Njen advokat Miloš Stevanović rekao je kako je ona, nekoliko sati nakon izlaska iz pritvora, s roditeljima krenula natrag u Srbiju.

– Puštena je da se brani sa slobode dok traje istraga. Protiv nije, kao ni protiv ostalih koji su uhapšeni 27. maja, još nije podignuta optužnica – objasnio je.

Tijana Ajfon je, podsjetimo, ilegalno pokušala preći granicu BiH preko rijeke Drine u čamcu s još tri djevojke. U objektu u koji je upala Policijska uprava Bijeljina zatečeno je 26 muškaraca i devet djevojaka.